Реклама / Ads
0| 3349 |31.10.2016 Президентски избори 2016

ПП ГЕРБ Сердика организира среща с лекари, медици и пациентски организации в София

.
Структурата на ПП ГЕРБ – Сердика организира среща с лекари, медици и пациентски организации, на която бе разяснена политиката на правителството и на Столична община по отношение на здравеопазването и достъпността на хората с увреждания в градската среда, както и за приоритетите в сектор ”Здравеопазване”.
 

На срещата присъстваха председателят на комисията по здравеопазване в Столичен общински съвет д-р Веселин Милев, общинският съветник и член на УС на ПП ГЕРБ - Сердика Зафир Зарков, директора на V МБАЛ - София д-р Борил Петров, домакинът и управител на 7 ДКЦ - София д-р Антонио Тонев, председателя на Съюза на инвалидите в "Сердика" инж. Пенка Филчева, члена на УС на ПП ГЕРБ - Сердика Елизабет Петрова, лекари, представители на пациентски организации, членове на структурата на ГЕРБ в "Сердика", граждани.

"Постигнатите резултати в последните години за подобряване на градската среда за всеки един от нас са реални и се виждат ежедневно. За няколко години успяхме да подновим завиден процент от автопарка на Столичния градски транспорт. Закупуват се автобуси, тролейбуси и трамваи, които са нископодови и позволяват използването им от хора в неравностойно положение, майки с детски колички и инвалиди. Метрото в София е още един пример за достъпност. Входовете на всяка станция са оборудвани с асансьори за хора в неравностойно положение, а един такъв и бе изграден наскоро при подлеза на Античен комплекс "Сердика". Това е ясен знак, че когато ГЕРБ управлява, подобренията в различните сфери са факт. Много от опонентите ни се опитват да водят политики на наш гръб, но ясно трябва да си дадем сметка, че популизмът е лош съветник, разединител и може да доведе до дестабилизиране на държавата. На изборите на 6-ти ноември за президент и вицепрезидент всъщност ще избираме не просто държавен глава, а ръководител, който ще трябва да е гарант за развитието ни през следващите години. Цецка Цачева и вицеадмирал Манушев са двама политици с достойнства и необорими качества. В тяхно лице можем да видим обединители и гаранти за евроатлантическа ориентация и стабилност", заяви Зафир Зарков на срещата.

"Представяйки тук пред вас приоритетите на Столична община и тези на правителството в сектор "Здравеопазване", трябва да отбележа, че усилията ни за подобряване на условията в общинските и държавни лечебни заведения, както и за достъпната градска среда за хората с увреждания са последователни и приоритетизирани. Преди няколко дни премиерът Бойко Борисов успя да постигне поредния напредък в сферата на здравеопазването и образованието, със започване на изграждането на специализираната сграда, в която ще бъде инсталиран циклотрон за ранна диагностика на онкозаболявания. На ниво София  тази година инвестираме 2,8 млн. лв. в нова медицинска техника и ремонти в общинските болници и ДКЦ-а, още 1,8 млн. лв. са инвестициите направени по европейски проекти. Освен това всяка година с 8 млн. лв. от бюджета на общината дофинансираме медицинските дейности, които не се заплащат от здравната каса в общинските болници. Всички тези конкретни проекти доказват, че когато усилията са обединени, можем да постигаме видими резултати. И тъй като предстоят избори за президент тази неделя, искам да кажа на всички вас, че този избори ще предопредели бъдещето на страната ни в глобален мащаб. Президентът трябва да е обединител на всички граждани и да работи в интерес на гражданите. Считам, че г-жа Цецка Цачева е именно този политик, който ще постигне това направи", заяви по време на срещата д-р Веселин Милев.

Медиците изразиха надежда, че до няколко години, с този темп на работа на ГЕРБ, достъпността до качествено здравеопазване и достъпност на градската среда ще бъдат на нивото на други държави, давани за пример в областта.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3265 |31.10.2016 Владислав Николов на среща с работници от Плевен: Цачева и Манушев са доказали, че приемат за своя дълг да служат на държавата и гражданите . 0| 3682 |30.10.2016 84 участници събра XIX открит турнир по ускорен шах, организиран от ГЕРБ-Варна . 0| 3195 |29.10.2016 ПП ГЕРБ-район ”Люлин” организира спортен турнир под надслов Феър плей в спорта - феър плей в кандидат - президентската кампания”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads