Реклама / Ads
0| 3688 |14.10.2016 Президентски избори 2016

Йотова: Ще предложим пълна проверка на всички концесионни договори

.
С генерал Румен Радев ще предложим пълен преглед на всички концесионни договори, които са сключени през последните години. Това е необходимо, защото става въпрос за структуроопределящи обекти за държавата и икономиката и като такива са част от националната сигурност. Това заяви Илияна Йотова, кандидат за вицепрезидент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, на среща с избиратели в Перник. Проверката трябва да установи изгодни ли са концесионните договори за България или са полезни само за няколкото души, които станаха несметно богати от тях.
 

„Случаят с миньорите в рудник "Бабино" на мина Бобовдол е скандален!”, категорична бе тя. И попита: „Къде е държавата в тези 10 години и как така се допусна концесионерите да имат десетки милиони задължение към държавата по тези договори? В допълнение са и милионите от неплатени социални осигуровки на работниците, както и огромни суми за данъци”. Според нея вместо да си събере вересиите, правителството на ГЕРБ отново хвърля вината на предшествениците си.  „Явно за тях "политическата целесъобразност" и коалиционните взаимоотношения са по-важни от заплатите на хората”, подчерта Йотова.

 

Сигурността ще бъде приоритет за президентската двойка Радев-Йотова, стана ясно на срещата в Земен, провела се по-рано през деня. От една страна, въпреки че българските граждани живеят бедно, няма дом, който да не е обиран. Несигурност се усеща и заради неумението на правителството да се справи с мигрантската вълна.  Така вместо да се решава, проблемът се задълбочава.  „Няма начин да се реши, след като премиерът Борисов изпраща на границата пенсионирани полицаи, които няма как да се справят с основния проблем – каналджийството”, подчерта Илияна Йотова. Според нея изпращането на полицаи и пенсионери от системата е рисково, защото битовата престъпност, която и без това е висока, ще се увеличи. В същото време парите, които Европа ни дава, няма да се използват за охрана на границата, а за закупуване на изоставени сгради, които да се ремонтират и в тях да се настаняват емигранти.  И даде пример – вчера кметът на Ковачевци е трябвало да приеме в центъра за бежанци 9 нелегални имигранти от Афганистан, което не допринася за гарантиране на сигурността на живеещите там.  „Нашите народни представители разкриха секретен документ на правителството от 12 август, в който се дават указания на кметовете да търсят жилища за тези хора. Освен това на емигрантите трябва да им се търси работа, да им се предоставя безплатен достъп до образование и здравеопазване, докато много български граждани не могат да си позволят да използват българското здравеопазване“, възмути се Илияна Йотова.

„С ген. Радев сме единодушни, че трябва да се свика КСНС, който да реши проблемите с нелегалните емигранти, защото повечето от тях вече не са бежанци, бягащи от война, а икономически мигранти”, изтъкна тя.

 

Илияна Йотова изрази увереност в победата. „Сред всички кандидат-президенти ние избрахме един достоен офицер, човек, който е различен от политическата класа, не е правил компромиси през годината и не се е уплашил да се опълчи срещу премиер и министър на отбраната в името на България. „Много добре си даваме сметка, че срещу нас ще бъде употребена цялата мощ на държавната машина. Ще се фалшифицират протоколи, ще се купуват гласове, но този път няма да им се дадем. Те имат цялата власт, но надеждите на българските граждани са с нас и ние ще победим“, категорична бе Илияна Йотова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3597 |13.10.2016 Проверка: Язовирите в страната са опасни . 1| 3949 |11.10.2016 Кунева скандализирана от Медицинския университет; ще има проверка . 1| 15734 |11.10.2016 Фрогоко: Шефката на „бежанския съд” напуснала, след проверка на робатата й
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads