Вторник, 17 Октомври 2017, 01:19
Frognews
0| 2923 |02.11.2016

Проект „Живот без страх“ започнаха Старейшини ГЕРБ – Велико Търново

.
За нас, българите, не е добре да бъдем част от държава, която се люлее. Сега, когато правителството на Бойко Борисов успя да стабилизира страната, не е нужно да променяме посоката. Това каза народният представител и председател на областния предизборен щаб на ГЕРБ – Велико Търново Евгени Стоев пред членовете на Клуб на инвалида в старата столица. „Примерите за това как работи ГЕРБ са навсякъде - дори и във вашия клуб на ул. ”Краков”, където бе извършен ремонт, след като споделихте своите нужди. Хората знаят, че от ГЕРБ изпълняваме обещанията си, затова ни приемат радушно“, коментира Евгени Сто
Народният представител сподели пред хората своите лични впечатления от кандидатите за президент и вицепрезидент Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев, с които е колега в българския парламент. „Те са не само добри професионалисти, но и добри хора! Сигурен съм, че ще бъдат добри президенти!“, заяви Евгени Стоев.

В Клуба на инвалида във Велико Търново бе даден старт на новия дългосрочен проект на Старейшините в ГЕРБ, под надслов „Живот без страх“. Начинанието, инициирано от областния координатор д-р Петя Илиева, акцентира върху превенцията и справянето с основните проблеми, пред които са изправени възрастните и хората с увреждания.

„Живот без страх“ обхваща пенсионерски клубове, клубове на инвалидите, както и други структури, обединяващи хора на възраст над 60 години. Целта е подкрепа и обучение на хората в тази възраст за адекватни реакции при ситуации, застрашаващи здравето, живота, психическото и финансовото им състояние.

Проектът, в който вече са ангажирани екип специалисти, застъпва няколко основни направления. Болестите, специфични за възрастните хора са един от акцентите на „Живот без страх“. Именно с модул „Здравното осигуряване – възможности и отговорности“ бе поставено началото на дългосрочната инициатива на СГЕРБ.

В Клуба на инвалидите, пред десетките му членове, д-р Петя Илиева лично представи мисията на проекта. Модератори по здравната тема пък бяха д-р Стефан Шиваров, заместник директор на РЗОК и началникът на отдела за административно-правно обслужване в институцията г-жа Емилия Феодорова. Депутатът Стоев бе гост на събитието.

Важна тема на дългосрочната кампания „Живот без страх“ са битовите заплахи, сред които телефонни и имотни измами, кражби, нападения в дома, пожари, наводнения и др. Ситуациите, застрашаващи възрастните хора на улицата и обществените места са друга от темите. Такива ситуации са свързани с транспортен травматизъм, безопасност на движението, хулигански прояви и др.

Проектът започва във Велико Търново, като целта на д-р Петя Илиева и колегите й от СГЕРБ е той да обхване и останалите общини в областта. Това е поредната инициатива на старейшините, насочена към подобряване качеството на живот на възрастните и инвалидите.  През последните години бяха проведени няколко успешни модула от безвъзмездното обучение по английски език за лица над 55 години, а също безплатни курсове по начална компютърна грамотност и часове по народни танци за възрастни.

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева ще се срещне със служители на предприятие в София 0| 6226 |08.11.2016 . Владимир Тошев, ГЕРБ - Видин: Не можем да позволим езика на омразата да бъде водещ там, където трябва да говорим за политики 0| 6336 |08.11.2016 . Ген. Радев: Цачева се опитва да превърне личната си загуба в национална трагедия 10| 10714 |07.11.2016 . Ген. Радев: В безсилието си опонентите ми търгуват със страха 0| 6309 |07.11.2016

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах