Реклама / Ads
0| 2963 |04.11.2021 ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2021

Гунчева от Възраждане: Тежестта на истерията ще се понесе основно от децата

.
Елена Гунчева
Факт е, че вече никой не може да живее нормално. От повече от година и половина насажданата от медиите и политиците истерия за зараза и смърт, промени живота на много българи. И тази тежест най-тежко се понесе от най-невинните – децата ни. Те бяха лишени от възможността да общуват с другарчетата си, бяха лишени от образование, а миналата година дори ги затвориха по къщите и им забраниха да играят в градините и на детските площадки.
 

Някой дава ли си сметка как това се отразява на крехката детска психика? Говорила съм с много родители и учители и всички те са категорични, че децата ни са стресирани, а някои дори развиват страхови неврози. Лекари и политици „компетентно“ заявяваха от телевизора, че ако децата прегърнат дядо си и баба си, могат да ги убият, че не могат да си играят с другите деца, защото носят зараза, че не могат да излизат от къщи и да се срещат с хора, защото ще умрат. Това е престъпление срещу децата ни. Много е лесно да се спекулира с темата за зараза и смърт, но трябва да има някаква граница.

 

Вчера министър Кацаров издаде заповед, с която децата от първи до четвърти клас ще се тестват два пъти в седмицата, за да могат да получат образование в училище. Заместникът му Златанов днес уточни, че тестовете ще се правят от медицинската сестра или от учителите. И отново – нито дума как това ще се отрази на психиката на децата. Вместо да си гледат уроците и да си играят в междучасията, ще отделят половината от учебното време да се тестват. Заедно с постоянния ужас дали няма да се окажат заразени. Някой от МЗ и МОН изобщо осъзнава ли какво причиняват на детската психика?!

 

Недопустимо е децата да бъдат поставени в подобна абсурдна и стресираща ситуация. Няма дори протокол как да се постъпва най-щадящо, ако дете даде положителен тест и как да бъде успокоено. Представете си как казват на детето ви, че е заразено и го изолират от другарчетата му. И това – малко дете, което поради недостатъчния си житейски опит няма да може да прецени добре и реално ситуацията. Колко далеч може да стигне мракобесието и желанието да се усвоят едни пари. Защото каквото и да говорим, не става дума за здравето ни, а само за пари, които се разпределят.

 

Децата трябва да бъдат пощадени от тази истерия. И е право на родителите да откажат това тестване. Значи децата могат да посещават големите хранителни магазини, където според Министерството на здравеопазването няма вируси, но нямат правото без отрицателен тест да отидат на училище, където да получат задължителното образование!

 

Родители и учители трябва да се обединят срещу това престъпление спрямо децата ни. Тези, които ги е страх от зараза, нека предпочетат децата им да учат дистанционно в къщи. Но не пречете на нормалността! Всеки рано или късно ще се зарази и ще изгради имунитет. Няма как да се скриеш от вирус. Това, което правят в момента е, да се създава истерия. И това, че съсипаха здравната система, изгониха лекарите и медицинските сестри, закриха болници, пренасочиха най-печелившите клинични пътеки към частните болници (впрочем те, след като също работят с НЗОК, защо не откриват ковидотделения?!), а сега искат нас да ни ограничават заради своите грешки.

 

Време е да защитим нормалността и децата си. Защото сме живи, животът продължава и това, какъв ще бъде утре, зависи от това, как ще се борим за него днес!

 

Време е за Възраждане!

 

Възраждане с номер 5 в бюлетината!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3037 |04.11.2021 „Чудната градина” посрещна Радев: Вие сте първият президент, който защити най-онеправданите! . 15| 3541 |04.11.2021 Радев: Зеленият сертификат дава свобода . 1| 2858 |04.11.2021 Москов и Цветанов: Правителството на Радев е готово да заключи държавата, но не и да наруши спокойствието на частните болници и да ги включи в посрещането на кризата . 0| 3270 |04.11.2021 Иван Иванов, кандидат за вицепрезидент: Българинът се нуждае от едно простичко, окуражително „Ти можеш"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads