Реклама / Ads
8| 3453 |06.10.2021 НОВИНИ

Ивайло Мирчев: ДБ застава зад Лозан Панов

.
Ивайло Мирчев
”Демократична България” твърдо застава зад Лозан Панов като кандидат-президент. Това коментира Ивайло Мирчев. Той заяви, че в момента протича гласуване на националните органи на трите партии в “Демократична България” и до края на деня ще излезе официалното решение.
 

“Демократична България” ще работи Лозан Панов да бъде на балотаж и това е абсолютно сигурно. Ще му помогнем за много силна кампания”, каза Мирчев, цитиран от Нова тв.


Той заяви, че дори и ГЕРБ да подкрепят Лозан Панов на балотаж, това няма да изкупи вината им от последното загубено за България десетилетие. Мирчев определи издигането на проф. Анастас Герджиков за президент от ГЕРБ като “хвърляне на един прекрасен учен на политическото бунище”.


Мирчев посочи, че досиетата “Пандора” са доказателство, че в модела ГЕРБ-ДПС корупцията е на първо място. Според него Пеевски и адвокатът му Александър Ангелов са били част от една стройна схема с офшорки, през която са изпирани много пари.


“Големият проблем е, че г-н Пеевски и неговото имуществено състояние никога не са проверявани. Затова направихме комисията “Магнитски”, за да стартираме тези процеси в Народното събрание. Уверявам ви, че в следващия парламент ще направим много детайлно разследване”, каза той.


Ивайло Мирчев заяви, че след изборите “Демократична България” ще разговаря с всички партньорски партии и ще направи всичко възможно за съставяне на правителство. Преговори за постове няма да се правят преди изборите.


“Продължаваме промяната” са наши партньори и без съмнение ще се опитаме да съставим коалиция. Въпросът е какви разговори могат да бъдат водени преди изборите особено по отношение на раздаването на постове, към което сме доста резервирани”, добави още той.


Ивайло Мирчев не изключи и разговори с “Има такъв народ”, за да може да бъде сформирано управленско мнозинство.


“Има такъв народ” дължат на своите избиратели едно зряло поведение и очакваме да получим подкрепа от тях”, каза той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 8240 |04.10.2021 Фандъкова приюти уволнения за насилие полицейски шеф Ивайло Иванов . 2| 3840 |04.10.2021 Ивайло Динев: Надпреварата за президент ще бъде по-интересна от парламентарната . 33| 4431 |03.10.2021 ДБ застава зад Лозан Панов в битката за “Дондуков 2” . 1| 3136 |01.10.2021 Ивайло Калфин: Партиите трябва да потърсят начин да направят коалиции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads