Реклама / Ads
0| 3267 |04.11.2021 ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2021

Иван Иванов, кандидат за вицепрезидент: Българинът се нуждае от едно простичко, окуражително „Ти можеш"

.
Ето го. Поредния нагизден и лустросан оратор. Сладко говори и ни убеждава колко е способен да ръководи. Да направлява и решава вместо зрителите-граждани. Защото, видите ли, те не могат. По презумпция.
 

След бомбардировката от такива послания, които ни заливат от екраните и мониторите.... замълчаваме. И си задаваме десетки въпроси, а очите и ушите ни не отразяват, поредната тъпа реклама. Дистанционното на телевизора е на една ръка. Но не посягаме към него, знаейки, че и на другия канал, пак ще открием същия такъв господин (за един ден) и същите такива водещи, които продължават да наливат вода в своите мелнички. Едни на други. Целият им цирк прозира. Вече и децата знаят, че те са там, пред камерата, не за да направят живота на всички по-добър, а само заради своя. И заради баницата. И въпросите минават един по един наум, като рекламите. Вече не се усещат. Не звучат интересно. Защо да си губиш времето и да мислиш за тях. 

 

Но какво се случва, ако се появи някой, който казва, на същия този човечец „Ти можеш !"?  Само референдуми, един след друг. Ти ще определяш политиките и своя живот.  Нима не е за вярване? 

     

Зениците му светват, а тялото се придвижва сантиметър напред. Но вече излъчва енергия. И дори да опонира, в последни съмнения, енергията остава там. Тя е онзи безкраен заряд, дето е придвижвал човека напред, поколение след поколение. След тези думи, той е способен на чудеса. Учудва и сам себе си. С усмивка застава пред клоуна, който го ограбва и цялото му същество излъчва „Свършен си. От днес, светът е мой. И на всички,  които не можем да ти вярваме.“

 

Поривът, след като някой чуе тези думи, е онази сила, която плаши всеки тиранин и слугите му. Това е енергията, която е дадена на човека още с първата му глътка въздух.  Когато застанат двама такива един до друг, към тях се приближават още десетки. След това още хиляди, докато, накрая, не се определят като народа, който заслужава и изисква своето. Онова, което знае, че му се полага. Само него. Но този път, ще стигне докрай, в отстояването на правото си.  

 

Това е естествения стремеж на всяко живо същество към по-добро бъдеще. 

Една от защитаваните теории в обществознанието гласи, че обществените процеси се саморегулират. Макар и бавно и с десетилетия. Но винаги следват естествения стремеж на човека към свободата и отхвърляне на потисничеството. Неприлагането на идеи, включващи като обект, цел и средство (едновременно) добруването на всеки гражданин, (които идеи,  между впрочем, винаги са двигател на блестящите постижения на прогреса ), неприлагането на такива идеи, както и всеки опит за подмяната им с други, води до автоимунни реакции в обществото и съпротивителни нагласи. Това ще бъдат процеси, които са естествен серум, който организмът произвежда за да излекува раните си. 

А какво е настоящото управление, ако не рана ?! Все повече се отдалечава от хуманизма и основната си цел - добруването. Нарушеният баланс и съсипването на обективното усещане за справедливост, превръща такива общности в ИМПЕРИЯ! А в империите масите са подтиснати. Не е чудно, че днес масите реагират. Те ще гласуват все повече за този, който окуражава мислещият, в идеята съединение и сила!  

 

Те, масите ще възпроизвеждат своя отпор в нови структури. И никой ум не може да предположи какви ще са те!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3061 |03.11.2021 Вицепрезидентът Илияна Йотова откри паметна плоча на Иван Ведър на гарата в Каспичан . 1| 3195 |30.10.2021 Румен Радев направи първия ход при откриването на шахматен турнир . 8| 6829 |18.10.2021 Жените-социалистки застанаха категорично в подкрепа на кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads