Реклама / Ads
8| 6802 |18.10.2021 ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2021

Жените-социалистки застанаха категорично в подкрепа на кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат

.
Дора Янкова
Безрезервно и категорично жените-социалистки застават зад кандидатурата на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори управленски мандат. Това заяви председателят на Обединението на жените-социалистки (ОЖС) в БСП Дора Янкова след заседание на Оперативното бюро с областните координаторки.
 

Тя добави, че Обединението е приело да организира политически инициативи за подкрепа в кампанията, тъй като вижда в лицето на настоящата президентска двойка единствения безалтернативен народен борец срещу корупцията и защитник на социалните каузи за достоен живот. 

 

От сегашните претенденти за президент и вицепрезидент само Румен Радев и Илияна Йотова се обявиха в подкрепа на протестите миналото лято, а и през целия си 5-годишен мандат не спряха ясно и отчетливо да отстояват каузите за справедливост в държавата на всички нива, мотивираха своята подкрепа социалистките. 

 

На заседанието бяха обсъдени и политическите задачи относно провеждането на парламентарните избори за 47-о Народно събрание. Както и задачите в подкрепа на листите на Българската социалистическа партия. 

 

Жените-социалистки посочиха и темите, върху които ще работят до края на 2021 година. Сред тях са проблемът с домашното насилие, законовата регулация за работа от разстояние, социалните неравенства и цените, инфлацията и доходите. Акцент беше поставен и върху неравностойното заплащане между мъжете и жените, което е сериозен проблем.

 

"Обединихме се и около няколко инициативи, които можем да организираме онлайн, съобразно пандемичната обстановката, в която се намираме", посочи още Дора Янкова. Тя подчерта, че жените-социалистки са готови да вложат всички сили за спечелване на президентския мандат, както и за достойното представяне на социалистите на тези избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 39 |28.03.2024 ООН: Гладуването в Газа може да е военно престъпление . 2| 349 |28.03.2024 Вълна от ксенофобия заля Русия след терористичната атака в Крокус . 1| 267 |28.03.2024 Конституционалистът проф. Пламен Киров: Следващият служебен премиер може да е Горица Кожарева . 0| 199 |28.03.2024 Цената на войната: 107 млрд. долара са загубили компаниите, напуснали Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads