Реклама / Ads
17| 5866 |13.10.2021 НОВИНИ

Невяна Митева: Ние се топим, а същевременно вярваме на фалшиви новини непрекъснато

.
Невяна Митева Източник: БГНЕС
През цялата ми кариера съм била водена от чувството за дълг. Така кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева аргументира решението си да се включи в надпреварата за ”Дондуков” 2.
 

Решението да се кандидатирам за вицепрезидент е важно и отговорно към семейството ми. След като получих тяхната подкрепа, поисках среща с проф. Герджиков. Разбира се, аргументът, че лично той ми се обади и личността на професора също повлия при взимането на това решение. През цялата ми кариера – и в спорта, и във военната професия, съм била водена от чувството за дълг и през всички тези години това чувство не ме е напускало. Именно този аргумент също повлия да взема това отговорно решение – да се включа в надпреварата за президент и вицепрезидент на Република България“, изтъкна тя.


За да израсна такава, каквато съм - с моите постижения за България, с това, което съм допринесла за популяризиране на политиките за равнопоставеност на жените и мъжете на национално и международно ниво, всеки един български гражданин ми е помогнал, държавата ми е помагала. Сега е моментът да им благодаря - чрез това решение. Държавата има нужда да се обедини в интерес на българския гражданин, добави Митева.

 

Заяви, че лично се познава с президента Румен Радев, а на въпрос готова ли е да излезе на дебат с него, отговори: "Готова съм в името на България да направя много сериозни крачки в много сфери. И да дам платформа и възможност за диалог, без да излизаме от рамките на конституционните правомощия".

 

Изготвянето на политики за справяне с демографската криза е водеща кауза за Невяна Митева.

 

"България се топи. Това не е просто демографска криза, това е демографска трагедия! Това за мен е общонационална кауза."


Темата за равнопоставеността между мъжете и жените е другата тема, която ще бъде пренесена в президентската институция, допълни Митева.

 

"Това за мен не е само международна тема, която трябва да пренесем в България, това е тема, която е кауза за мен. Свързана е това повече наши ръководители да разберат, че не могат да се лишат от половината от населението на България само защото са жени. Така губим потенциала, така губи развитието на нашата страна, така губи цялото човечество", каза Митева.


Невяна Митева коментира и българската позиция по темата Република Северна Македония, която определи като активна и последователна. Митева изрази надежда съседката ни по-бързо да признае културно-историческата, но и духовната свързаност между двете държави.

 

По отношение на ролята на президентската институция в овладяването на кризата, причинена от COVID-пандемията, кандидатът за вицепрезидент съобщи, че е ваксинирана и призова повече граждани да се включат в имунизационния процес.

"Ние се топим, а същевременно вярваме на фалшиви новини непрекъснато, че науката е нещо вредно за нашето здраве. Не, аз се доверявам на българския лекар и съветвам всеки български гражданин да се посъветва и да се убеди", допълни кандидатът за вицепрезидент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4614 |10.10.2021 Полк. Невяна Митева: С Борисов се запознах вчера . 30| 4831 |02.10.2021 Полковник Невяна Митева ще е кандидатът за вицепрезидент на проф. Герджиков? . 18| 3797 |16.09.2021 Ива Митева: Спряхме да сме мъдри. Ако не се обединим, няма да можем да вървим напред . 4| 3525 |13.09.2021 Ива Митева: Бюрото за защита на свидетели ще се гледа на второ четене в зала

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads