Реклама / Ads
18| 3821 |16.09.2021 НОВИНИ

Ива Митева: Спряхме да сме мъдри. Ако не се обединим, няма да можем да вървим напред

.
Ива Митева
В 46-то НС имаше повече гняв, злоба, омраза. Гневът и омразата са признак за слабост, ни учи Далай Лама. Това каза по НТВ председателят на 46-то НС Ива Митева от ИТН.
 

Спряхме като че ли да бъдем мъдри и търпими. Всички тръгнахме да се борим за изборен резултат и настроенията на хората. Отдавам го на емоцията. Виждам, че има надграждане във всеки парламент. не приемам този начин на говорене. Като че ли всички допуснахме да стигнем до тук. Не съм казала една дума срещу Татяна Дончева, напротив. работили съм много с нея като експерт. Смачках решението, защото бях против този акт. И когато се измъкнаха всички, смачках този лист, заради моята непримиримост. След думите на Дончева не си казах нищо с нея.

 

Не съм виждала запис, на мен тя нищо не ми е предлагала. Скоро разбрах какво значи „К“.  за това трябва да питате Радостин Василев. Дончева си дава сметка за последиците. На мен ми е казвала да подкрепим правителство, да не ходим на избори, аз да поема инициативата, защото съм знаела какви са договорките. Аз не съм член на партията и си гледам моята работа. Не съм участвала в тези процеси“, уточни Митева.  

 

 

Относно проекта около Кирил Петков и Асен Василев тя каза: Много е важно какви ще бъдат тези хора. Взаимодействах си с тях, добре е, че са пламенни и искат да се ангажират. Такива хора са нужни. Когато Михаил Миков бе председател на НС, той назначи много млади хора в дирекцията ми. Бях против, но той ми каза, че е по-добре да имам хора-новатори. След време се замислих, че с младите можеш да обменяш идеи и мисли. Това обновяване в политиката с млади хора е полезно.

 

Промяната не става лесно, става бавно и постепенно. Когато нямате мнозинство, няма как да направите кабинет.  Всеки ден влизах сам срещу всички. Рискът е много голям. Казваш, че рискуваш всичко, но това е смела постъпка. Ние сме с нови лица, хора, които не са били в политиката.  Тези хора наистина надградиха.

 

Трябва за започнем да мислим по нов начин. Всички извън зала сме много различни. Хората искат правителство, съгласие. Не съм обвинила никого. Нека да започнем кампанията, да представим нашите платформи. Мисля, че мога да преговарям с всеки. Човек съм на мъжката дума. Няма нищо, които да съм обещала в този парламент и да не съм го изпълнила. Ако не се обединим, няма да можем да вървим напред.

 

Дайте да видим гласовете, да не избързваме много. Нека да започне кампанията, нищо, че много колеги започнаха в парламента и срязаха много мостове заради това.

 

Ние трябва да имаме приоритети, всички сме за съдебната реформа. Трябва да променим Конституцията, за което е необходимо по-голямо мнозинство.  Необходимо е да снишим егото си.

 

Има много промени при закриване на спецправосъдието. Трябва да кажем какво се случва с делата, каза още тя.

 

На въпрос дали е готова да бъде пак председател на парламента, Митева уточни: „Не зная, колебая се. Не ми тежи работата, но ми тежи охраната.  Сега няма вече охрана, от днес ще се откажа и от специализиран транспорт, макар да имам право 4 години. Не мога да си представя хората, които го ползват“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3536 |13.09.2021 Ива Митева: Бюрото за защита на свидетели ще се гледа на второ четене в зала . 16| 3252 |12.09.2021 Ива Митева: Не съм насрочвала извънредно заседание в понеделник . 6| 3918 |07.09.2021 Ива Митева: Дончева не ми е предлагала пари, но ми е намеквала за участие в кабинет . 6| 3151 |06.09.2021 Ива Митева: За съжаление, 46-ото Народно събрание не стана пример за единение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads