Реклама / Ads
10| 3523 |02.05.2023 НОВИНИ

Кирил Петков: Представяте ли си кабинет с Д. Добрев от едната страна, Асен Василев от другата и аз по средата?!

.
Кирил Петков
Една подкрепа не може да бъде базирана на хора вътре в кабинета, а на политики, законодателство. Не сме готови да търгуваме места в кабинета. Представете как би изглеждал кабинет с Делян Добрев от едната страна, Василев от друга и аз по средата. Това заяви Кирил Петков в отговор на въпрос, склонни ли са в проектокабинета да има министри и от ГЕРБ.
 

Това, което трябва да разберат хората е, че сме прозрачни и че си изпълняваме обещанията преди изборите. И затова ни дадоха мандат, да не управляваме с министри на ГЕРБ. Не бих се сърдил, ако не ни харесват кабинета, да си направят кабинет с ДПС, БСП, "Възраждане". ГЕРБ да си поеме своята отговорност. Но е хубаво да знаят, какво се предлага с втория мандат, каза още той.

 

Разбирам лидерството по този начин: в някои ситуации трябва да направиш стъпка напред, в някои - назад, като си воден от каузата, зад която стоиш, която за нас е работещо правителство на малцинството...Аз, Христо Иванов, ген. Атанасов, Владислав Панев: всички решихме, че няма да сме част от кабинета, за да покажем, че оценяваме колко е сложна политическата ситуация. Дадохме на Денков пълна свобода да избере екип, който ще работи за реализиране на управленската и законодателната програма. Оценяваме, че ярко оцветяване на този кабинет намалява шансовете. Работата в парламента ще е толкова важна, колкото и в изпълнителната власт, добави той.


Искаме да имаме ясен мандат, ясни хора и носим своя кръст, допълни той.


Водещата попита, дали има хора в ПП-ДБ, които държат на колаборация с ГЕРБ. Кирил Петков отговори: подмяна на гласа на нашите избиратели няма да правим. Няма да изневерим с никакъв политически компромис. Но фактът, че отстъпихме назад, показва, че сме склонни на компромис.


Би трябвало да си разделим комисиите на политическите партии. И после при правителство на малцинството, можем да отстъпим някои комисии. Готови сме на пълен контрол. Няма какво да крием. Милиардните проекти може да бъдат заложени в регионалната комисия. И да се вижда как средствата се използват прозрачно. Българите искат решение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2942 |02.05.2023 Кирил Петков: Нито аз, нито Христо Иванов, нито ген. Атанас Атанасов са част от предложения състав на МС . 15| 3379 |02.05.2023 Излезе неофициален списък с имената в проектокабинета ПП-ДБ: Кирил Петков не присъства . 12| 3332 |29.04.2023 Кирил Маричков и вечният бунт през музиката . 10| 3295 |28.04.2023 Николай Денков: Още няма решение за кабинет, но виждам Асен Василев и Кирил Петков в изпълнителната власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads