Реклама / Ads
0| 3850 |14.06.2022 НОВИНИ

Ива Митева: И снощи продължи натискът срещу колеги да напуснат ИТН, знам за двама. Резултатът е отрицателен

.
Ива Митева Източник: стопкадър, bTV
За да има парламентарна група, са необходими 10 народни представители. Ние ги имаме. Няма повод да подавам оставка като зам.-председател на парламента. Силно се надявам да няма още отцепници, въпреки че и снощи продължи натискът срещу колеги, знам за двама. Резултатът е отрицателен. Надявам се да не успеят да приклекнат още колеги. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV Ива Митева от „Има такъв народ“.
 

„Разбрах, че са предлагани постове в агенции и министерства, както и в листи. Грозно е на фона на заявката за борба с корупцията. Защо напоследък потъпкваме всички норми и няма никакви санкции“, попита тя.

 

Според нея е нормално да се минава през детектор на лъжата, за да се проверява лоялността на народните представители.

 

„Попълвали сме тестове за лоялност“, призна тя. „Чувана съм от колеги, че са подлагани на детектор на лъжата, но не е имало последствия. Резултатът от теста за лоялност не бе взет предвид. Идеята в нашата партия беше хората да са експерти. Нормално е когато влязат хора, които не познаваш, да провериш дали няма да се обърнат срещу теб. Това всъщност се случи“, разкри Ива Митева.

 

„Как Радостин Василев си промени мнението за толкова кратък период от време? Напоследък само се замеряме с думи. Нека да покажат доказателства и документи“, призова Митева.

 

„Радостин Василев винаги беше приеман от Слави, после излезе и каза, че не го чувал отдавна“, недоумява тя.

 

По думите й парламентарната група е знаела за намерението на Слав Трифонов за изтегли ИТН от правителството.

 

Според нея това е бил моментът да се сложи спирачка а случващото се. „Решенията се взимаха от премиера и вицепремиера /Кирил Петков и Асен Василев – бел. ред./“, разказа още Ива Митева.

 

„Не мога да разбера хората, които твърдят, че са били гумен печат на Слави Трифонов. Имахме собствен глас и често гласувахме противно на това, което Тошко Йорданов ни е казвал“, обясни тя, но призна, че Тошко бил „чепат характер“.

 

„Нищо не съм чувала за Орлин Алексиев, никога не съм го виждала, не знам как изглежда, нито с какво се занимава. Не съм ходила никога в „Делта Хил“, поясни Ива Митева.

 

Тя отбеляза, че законодателната програма на Народното събрание била „много слаба“.

 

„Не сме обсъждали дали ще подкрепим Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ. За него това ще е понижение. Аз лично не бих подкрепила Закона за КПКОНПИ в настоящия му вид“, коментира още депутатът от ИТН.

 

„Утре сме предложили изслушване на външния министър по темата РС Македония. Има доста интересна информация, която тя ще изложи“, обяви Митева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 13146 |12.06.2022 Шефът на правната комисия в НС за конфликта с Ива Митева: Ужасяващо, критикува законопроект, който не е чела . 0| 3814 |11.06.2022 Атанас Славов, ДБ: Правителство на малцинството няма да продължи дълго . 0| 3130 |09.06.2022 Хаджигенов: Гешев ще изкара поне още година, ВСС ще продължи да си бута мандата . 0| 3527 |04.06.2022 Подоляк с нова прогноза за войната в Украйна: Може да продължи още между два и шест месеца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads