Реклама / Ads
15| 3907 |08.06.2021 НОВИНИ

Ива Митева: Оттеглянето на Слави е достойно. Този път ще опитаме да сформираме правителство

.
Ива Митева Източник: стопкадър, Нова телевизия
Поведението на Слави е достойно. Нагледали сме се през годините на водачи на листи, които след това се отказват. Смятам, че това не е достойно поведение. В парламента после влизат други лица. Беше ясно, че парламентът ще е кратък, затова Слави стана депутат. Ние искаме там да влязат истинските експерти и да започне да се работи, така както трябва. Имайте предвид, че ние говорим за мажоритарни избори. Това значи, че там лидерът трябва да застане с лицето си.
 

Това заяви пред Нова телевизия Ива Митева, която бе председател на 45-ото Народно събрание.

 

„Не знам коя е институцията, която визира Трифонов в поста си и от която ще носи отговорност. Ако се кандидатира за президент, ще го подкрепя“, категорично отсече тя в коментар за вчерашната публикация на Слави Трифонов, в която той казва, че не иска да влиза в следващия парламент, но се цани за друга институция. Ако той се кандидатира за президент, каквито съмнения се появиха, Митева ще го подкрепи.

 

„Ако резултатите от изборите се повторят с тези от 4 април, този път от „Има такъв народ” ще се опитат да сформират правителство“, обеща тя.

 

Митева изрази надежда Централната избирателна комисия да успее да осигури машини поне за България, а в някои по-големи секции по две. „Има вероятност просто да няма машинен вот в чужбина“, призна тя. По думите й ще се направи всичко възможно да се осигурят максимален брой машини. Тя бе категорична, че изборният процес няма да бъде застрашен.

 

Ива Митева определи санкциите по закона „Магнитски”, наложени на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков и 64 фирми като политически акт, който правно не обвързва страната ни да предприеме действия. „Но за да има такива санкции от САЩ, е извършена задълбочена проверка и нещата сигурно са сериозни. По отношение на България е учудващо, че ние не сме приели никакви санкции досега по отношение на тези лица”, коментира тя. „Знаете докладите на ЕС по отношение на върховенството на закона - 20 години критиките са едни и същи. Смятам, че имаме прекалено много норми. Виждам проблеми в приложението на законите”, добави бившата председателка на НС.

 

Според нея имаме прекалено много норми и механизми и трябва да ги използваме. Митева е категорична, че трябва да ги прилагаме.

 

„Спомнете си, че имаме 5 поправки на Конституцията и в момента сме изправени пред ново желание за промяната й“, смята тя.

 

Попитана дали Гешев трябва да остане на поста си, тя отвърна, че не иска да му дава оценка:

 

„Трябва да се мисли къде е мястото на Прокуратурата. Не искам в лично качество да коментирам дали някой трябва да си подава оставката“, добави тя и призна, че не иска да влиза в този начин на говорене.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4010 |08.06.2021 Политолози спорят за оттеглянето на Трифонов – предизборен ход или логично поведение? . 8| 5293 |07.06.2021 Петър Чолаков за Слави Трифонов: Изненадвайки, стъписвайки - той печели . 29| 4565 |07.06.2021 Слави Трифонов: Няма да се кандидатирам за следващия Парламент. Ще нося отговорност за хората, които са там . 2| 3139 |07.06.2021 Слави Василев: Каквото и да се случи с машините, избори ще има

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads