Реклама / Ads
0| 5443 |09.06.2022 НОВИНИ

„Петков и Василев са проблемът“: ИТН не искат нови избори, не искат ПП или ГЕРБ. Искат да управляват

.
Ива Митева Източник: стопкадър, Нова телевизия
„Проблемът не е в четиримата министри, които ние подменяме, проблемът е в премиера и във вицепремиера. Общите приказки свършиха. Няма да подкрепим мандат на „Продължаваме Промяната“, ще опитаме да съставим наше правителство“, заяви депутатът от „Има такъв народ“ Ива Митева.
 

По думите й предсрочни избори не са нужни, дори са опасни в този момент. „Хората също не ги искат, а и не смятам, че едни избори ще дадат по-добра картина, напротив“, добави тя.

 

Според Митева трябва да се опита да се състави нов кабинет. „Ако искахме този премиер да остане, нямаше да изтеглим министрите си. Имаме проблем в самото управление – с премиера и с вицепремиера. Затова изтегляме министрите си. Омръзна ни на коалиционните съвети да не се случва нищо”, отбеляза народният представител в ефира на Нова телевизия.

 

В случай, че се завърти рулетката с мандатите, Митева уточни, че ИТН няма да подкрепи правителство на „Продължаваме Промяната”: „Друг мандат с ПП не смятам, че бихме подкрепили. Ако мандатът стигне до нас, ще опитаме. Ще търсим правителство на широкото съгласие. Втори мандат на ГЕРБ няма да подкрепим“, категорична бе Митева.

 

Според нея е било начертано споразумение, което е нарушавано и нищо от него не е изпълнявано: „Правителство на малцинството на ИТН не е странно, когато доверието е изчерпано, когато сме реагирали остро, когато многократно сме реагирали и не сме били чути“.

 

Митева коментира важността на личностите, които стоят начело: „Казахме, че избираме А отбора, аз не виждам А отбора - никъде на нито един пост. Нека наистина да започнем да търсим А отбора и хората, които могат наистина да взимат решения и да се справят. И да престанем с празните приказки“.

 

Според нея вероятно ИТН няма да подкрепи министрите, които Кирил Петков ще предложи на мястото на изтеглените от Слави Трифонов.

 

„Ако не бъдат избрани, той трябва да поиска или вот на доверие, или да му се поиска вот на недоверие, или да си подаде оставката. Може пък да си намери гласове от другаде - ДПС, ГЕРБ или „Възраждане“, уточни народният представител.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3447 |08.06.2022 Петков: Готови сме за правителство на малцинството. Василев: Слагаме край на кражбите. Лорер: Ще има управление след днес . 0| 3668 |07.06.2022 Илияна Йотова: Петков и Василев смениха тона, Министерски съвет дръпна назад за РСМ . 0| 4043 |07.06.2022 Асен Василев: В момента сме в окото на бурята . 0| 5869 |05.06.2022 Радостин Василев: Главният прокурор трябва да поиска имунитета на Красен Кралев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads