Реклама / Ads
11| 5267 |17.03.2023 СВЯТ

Американци изстреляха нов дрон към Черно море

.
Съединените щати изпратиха нов разузнавателен дрон към анексирания от Русия украински Крим. Преди да навлезе в Черно море, няколко часа той кръжи във въздушното пространство на Румъния. Съобщава се, че дронът е излетял от авиобазата Сигонела близо до италианския град Катания.
 

В момента САЩ оценяват операциите си с дронове след инцидента в Черно море, изучават маршрутите на дронове и обмислят как да намалят риска от конфликти с руската армия в региона.

 

.


На 14 март ВВС на САЩ излязоха с изявление, в което се казва, че руски изтребител Су-27 е повредил американски разузнавателно-ударен БПЛА MQ-9 Reaper над Черно море по време на прехващане, което е причинило потапянето на дрона.

 

Джон Кърби, координатор по комуникациите на Съвета за национална сигурност, каза, че въпреки че не е необичайно руски самолети да прихващат американски самолети над Черно море, епизодът от вторник е уникален, като се има предвид колко „опасни, непрофесионални и безразсъдни“ са били действията на Русия.

 

Руското министерство на отбраната заяви, че техни изтребители Су-27 не са участвали в падането на американския дрон MQ-9 Reaper в Черно море и че той уж се е приближил до окупирания Крим и е „летял с нарушения“.

 

Министерството на отбраната на САЩ на свой ред съобщи, че работи по разсекретяването на визуална информация , свързана с инцидента в международното въздушно пространство над Черно море. Американските военни разпространиха видео от момента, в който руски изтребител Су-27 атакува американски разузнавателен дрон Reaper над Черно море.

 

Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия , каза , че атаката срещу американски дрон е извършена над част от руска територия, американците са били напълно нагли, така че няма нужда да се "церемонят" с тях.

 

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу връчи държавни награди на пилотите на Су-27, свалили над Черно море американския дрон MQ-9 Reaper.

 

Украинская правда, превод Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5729 |05.02.2023 САЩ удари със санкции ирански производител на дронове . 0| 3413 |26.12.2022 Южна Корея е вдигнала във въздуха бойни самолети заради дронове от северната й съседка . 0| 3108 |24.08.2022 Иран започна учения за тестване на своите бойни и разузнавателни дронове . 3| 4437 |21.02.2022 САЩ извънредно към американците в Русия: Обмислете план за евакуация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads