Реклама / Ads
0| 3762 |27.04.2021 СВЯТ

Борис Джонсън отрече да е казал, че предпочита трупове вместо трети локдаун

.
Борис Джонсън
Британският премиер Борис Джонсън отрече публикация във вестник, според която е казал, че предпочита да се трупат хиляди трупове, вместо да разпореди трети локдаун.
 

Джонсън е изправен пред поток от разнообразни обвинения в медиите - като отрича всички - от проблемното начало на овладяването на кризата COVID-19 до въпроси кой е финансирал ремонтите на официалния му апартамент.

 

Дейли Мейл цитира неидентифицирани източници, според които през октомври, малко след като се съгласява на втори локдаун, Джонсън казва на среща на Даунинг Стрийт: "Стига с тия шибани локдауни - оставете телата да се трупат с хиляди."

 

Запитан дали е направил забележката, британският премиер заяви пред телевизията: „Не, но отново мисля, че важното нещо е, че това, което хората искат от нас като правителство, е да продължим и да се уверим, че локдауните работят и те го правят."

 

През годините Джонсън многократно правеше гафове и кризи по отношение на Брекзит и разкритията за изневерите му. Сега той сега се бори с редица обвинения, които според опонентите му показват, че е негоден за длъжността си. Той и неговите поддръжници отричат всички тях.

 

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Кийр Стармър, който определи правителството на Джонсън като "мърляво", заяви, че е изумен да от публикацията на Дейли Мейл.

 

"Ако той е казал тези неща, трябва да го обясни", каза Стармър.

 

Джонсън наложи трети локдаун през януари, въпреки че критиците му твърдят, че той е можело да бъде избегнат, ако беше поддал на натиска от висши министри да направи втория локдаун по-строг.

 

Великобритания има петия по големина в света официален брой на жертвите на COVID-19 със 127 681 смъртни случая след САЩ, Бразилия, Мексико и Индия, според Медицинския университет "Джон Хопкинс".

 

Миналата седмица Даунинг Стрийт посочи бившия главен съветник на Джонсън Доминик Къмингс като източник на обвинения срещу премиера. Но Къмингс отрече, и заяви, че Джонсън е некомпетентен и непочтен.

 

Джонсън (56 г.) и Къмингс (49 г.) бяха близки съюзници по време на референдума за Брекзит и предизборната кампания на Джонсън през 2019 г., но внезапно напусна премиера в края на 2020 г.

 

Къмингс заяви, че Джонсън е планирал да накара дарители да платят тайно за ремонта на апартамента му на Даунинг Стрийт, но министъра на отбраната Бен Уолъс заяви, че Джонсън е поел сам разходите, без да уточни дали е получил недеклариран заем от политически дарители за това. 

 

Говорителката на Джонсън каза, че всички дарения, подаръци и обезщетения са декларирани правилно и че не са използвани партийни средства за плащане на ремонта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3755 |01.04.2021 Борис Джонсън сигурен, че ще живеем с имунизационни паспорти . 3| 3467 |29.03.2021 Ваксината на ”Джонсън и Джонсън” идва в ЕС на 19 април . 0| 3354 |19.03.2021 Борис Джонсън ще се ваксинира днес с ”АстраЗенека” . 5| 5443 |05.01.2021 Джонсън затвори Англия до средата на февруари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads