Реклама / Ads
0| 4659 |16.05.2011 СВЯТ

ДНК-тест за шефа на МВФ, грозят го 20 г. затвор

.
Доминик Строс-Кан
Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан бе изведен от полицейския участък в Ню Йорк, където бе държан от събота, предаде Франс прес.
 

С белезници на ръцете, 62-годишният Строс-Кан, който е обвинен в сексуално насилие срещу камериерка в хотел, бе откаран с кола в неизвестна посока. Той не каза нищо пред многобройните журналисти, които го чакаха да излезе.

Адвокатът на Строс-Кан Уилям Тейлър съобщи малко по-рано, че неговият клиент се е съгласил да се подложи още в неделя вечерта (местно време) на поисканата от прокуратурата съдебна експертиза с цел събиране на доказателства по случая. Доминик Строс-Кан „е уморен, но е добре“, каза лаконично Тейлър. Той даде да се разбере, че неговият клиент ще се защитава здраво.

Шефът на МВФ ще се яви в 10.30 ч. (17.30 ч. българско време) пред съда в Ню Йорк, за да отговаря по обвинения в сексуално насилие срещу камериерка. Говорител на полицията заяви, че Строс-Кан не се ползва с дипломатически имунитет.

Адвокатите на шефа на МВФ съобщиха, че той ще пледира невинен по предявените му обвинения. Доминик Строс-Кан може да бъде осъден на 20 години затвор.

Нюйоркската полиция потвърди, че е получила разрешение да вземе ДНК-проби от дрехите на Строс-Кан, предаде Франс прес, като се позова на неин говорител. Цитираният говорител допълни, че полицията иска да получи разрешение и за преглеждане на тялото на Доминик Строс-Кан, по-конкретно, за да потърси следи от одраскване.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5469 |11.11.2010 Руски шпиони в САЩ предадени от шефа си . 0| 4809 |19.02.2010 Наводнения грозят Охрид и Струга . 0| 5168 |09.02.2010 Шефа на лондонската полиция осъден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads