Реклама / Ads
14| 6021 |06.04.2014 СВЯТ

И в Донецк развяха руски флаг над областната управа

.
Демонстрантите в Донецк издигнаха флага на Русия над сградата на местната областна държавна администрация, като преди това свалиха украинското знаме, предаде ИТАР-ТАСС.
 

По-рано демонстрантите проведоха митинг в подкрепа на бойците от спецчастите „Беркут”, задържани от украинските спецслужби по подозрения в убийствата на демонстранти в Киев. Участниците в митинга скандираха лозунги, държейки в ръце руски знамена, георгиевски ленти, както и знамена на проруски обществени организации.
 
В друг голям областен град - Луганск демонстрантите са щурмували и завзели сградата на Украинската служба за сигурност. В Донеск група демонстранти са успели да влязат в сградата на областната администрация. А друга група е влязла в двора на сградата.
През един от прозорците те са хвърлили граната и влезли в сградата. На покрива и вече се развява руски флаг.

В Луганск сградата на службата за сигурност е атакувана с камъни и димни шашки. От вратите и прозорците излиза гъст дим. Изнесена е жена с разбита глава и ранен служител на органите на реда. Пристигнали са линейки.

Демонстрантите развяват руски знамена, издигнато е и знамето на 98-ма гвардейска въздушно-десантна дивизия.

Активисти на Евромайдана са били положени на мощна атака от проруски демонстранти на ул. Сумска до драматичния театър Шевченко в Харков, предава УНИАН. Десетината привърженици на Евромайдана са попаднали в плътен обръч на разярените антикиевски демонстранти. Милиционери са пробвали да спасят обкръжените евромайдановци и няколко активисти на "Десен сектор", които били подложени на обстрел с пиратки и камъни. Те били откарани с помоща на сътрудници на спецподразделението "Грифон"  в конвоен автомобил.

Антимайдановците обаче блокирали автомобила и започнали да го разклащат. На помощ на обградените спецслужители и прокиевски активисти са дошли няколко десетки милиционери в пълно бойно снаряжение с пушки помпи. Те също не успели да разколебаят сепаратистите, който продължават да държат в плен конвойния автомобил, скандирайки "Беркут!".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6688 |06.03.2014 Сблъсъци в Донецк-сълзлив газ срещу мирна демонстрация . 2| 6545 |21.01.2014 Известен руски тв водещ се самоуби . 12| 6185 |17.11.2013 50 жертви, самолет се разби в руския град Казан . 0| 6178 |30.12.2012 Четирима загинали в катастрофиралия руски самолет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads