Реклама / Ads
0| 4258 |15.06.2015 СВЯТ

Хакнаха пощата на Ангела Меркел

.
Ангела Меркел
Електронната поща на германския канцлер Ангела Меркел е била заразена с троянски вирус, който е изпращал имейли от нейно име. Нейните компютри са били основна цел на хакерската атака срещу Бундестага, която бе разкрита миналата седмица. Според министъра на вътрешинте работи Томас де Мезиер зад атаката стои чуждо разузнаване, съобщи БНР.
 

Най-малко един от компютрите на германския канцлер Ангела Меркел е бил атакуван от хакери и е заразен с троянски вирус, разкриха германските медии днес. За хакерската атака бе съобщено по-рано, но без никакви подробности.

 

Компютърът на канцлера е заразен с вирус, който е пращал имейли от нейно име, съдържащи покана за телефонна конференция. Самите имейли също са заразени с вируса. Депутатите са били предупредени да не отварят линкове с подобни покани.

 

Въпреки това вирусът е засечен в общо 15 компютъра на Бундестага. От пет от тях са източени важни данни. Според информации в някои вестници заподозряно за хакерската атака е руското разузнаване.

 

Заради атаката и явните слабости в сигурността на Бундестага се налага обновяване на IT мрежата на парламента. Това ще отнеме поне две години. Трябва да се смени и целият софтуер на Бундестага. Появиха се критики към германския парламент, че през 2009 година е отказал да се присъедини към системата за електронна сигурност на германското правителство и е запазил собствената си IT система, която явно е недобре защитена. Хакерската атака е много по-сериозна, отколкото властите признават. Представете си, че чуждо разузнаване се е сдобило с ключове от всички офиси на депутати и шкафовете им с важна документация, и има възможност да ги ползва свободно, призна депутатката от Зелената партия Щефи Лемке. Самият министър на вътрешните работи Томас де Мезиер бе принуден да признае в петък, че зад хакерската атака най-вероятно седи чуждо разузнаване.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4918 |26.05.2015 Ангела Меркел - за 5-ти път най-влиятелна жена в света . 26| 6217 |17.07.2014 Всемогъщата Ангела става на 60 години . 0| 5983 |26.02.2012 Хакнаха грузинския президент във Фейсбук

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads