Реклама / Ads
2| 4655 |08.06.2016 СВЯТ

Хилари Клинтън спечели предварителните избори в Калифорния

.
Хилари Клинтън
Хилари Клинтън спечели и предварителните избори в щата Калифорния, т.е. постигна победи в четири от шестте избори за партийна номинация на демократите (Калифорния, Ню Джърси, Ню Мексико и Южна Дакота). Опонентът на Клинтън Бърни Сандърс спечели в Монтана и Северна Дакота. Така Клинтън стана първата жена, която най-вероятно ще спечели номинацията за кандидат за президент на голяма политическа партия.
 

В Ню Йорк миналата нощ Клинтън отбеляза историческия момент и благодари на съмишлениците си, а след това атакува предполагаемия номиниран от републиканците Доналд Тръмп, съобщи БНР.

 

Ние смятаме, че сътрудничеството е по-добро от конфликта, обединението е по-добро от разцеплението, даването на възможности е по-добро от негодуването, по-добре е да имаме мостовете вместо стени, обясни тя.

 

Президентът Барак Обама е разговарял след края на изборния ден както с Хилари Клинтън, така и с Бърни Сандърс. Той ги е поздравил за кампаниите им, които, по думите му, са заредили с енергия демократите, привлекли са ново поколение американци в политическия процес и са осветлили важни политически идеи, целящи да гарантират, че икономиката и политиката работят в полза на всички, а не само за тези, които имат богатство и власт.

 

Доналд Тръмп от своя страна спечели във всички пет щата, в които се провеждаха избори на републиканците. Посланието на речта му вчера беше основно насочено към съпартийците си. Той обеща на привържениците си, че няма да ги разочарова.

 

Никога, ама никога няма да ви предам. Свършихме толкова много работа, толкова хора, минахме през неедно изпитания, каза Тръмп.

 

Уверението на милиардера идва, след като няколко високопоставени републиканци го разкритикуваха относно коментарите му по адрес на федерален съдия с мексиканско потекло. По-рано Тръмп коментира, че съдията, който изслушва дело с обвинение  за направена от Университета Тръмп измама, няма да е безпристрастен, заради расата си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4436 |08.06.2016 Клинтън: Печеля надпреварата за номинация на демократите . 0| 4336 |18.05.2016 Конституционният съд в Македония замрази изборите на 5-ти юни . 0| 4726 |08.05.2016 Австралия отива на нови парламентарни избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads