Реклама / Ads
1| 6270 |05.05.2012 СВЯТ

Искали да убият Тимошенко, тя склони да се лекува

.
Юлия Тимошенко в килията
Ако нямаше поддръжка от западни лидери, досега властите в Киев биха могли да отстранят Юлия Тимошенко чисто физически. Това пише в своя статия френския Le Figaro. Спасява я медийният интерес, засега, цитира вестника Григорий Немира от политическо движение „Баткивщина” („Родина”, б.р.) Политологът Владимир Фесенко обаче е категоричен, че това е силно преувеличено.
 
Така или иначе редица държавни глави през последните дни защитиха осъденият бивнш премиер на Украйна и заявиха, че ще бойкотират Европейското първенство по футбол, което ще се проведе това лято в Украйна и Полша.

Ще помогна на страната си и няма да проваля Европейското заради милиожните фенове на играта. Това заявила Тимошенко от затвора вчера. Пред германски лекар, изпратен специално да се види с нея, тя обещала да започне лечение в болница, но само от чуждестранни медици, защото нямала доверие на местните.

Ден преди партиотичното изявление на „газовата кралица”, както я наричат мнозина, от ЕК заявиха, че ще бойкотират еврошампионата по футбол. Редица европейски лидери, между които и Ангела Меркел обявиха, че са против режима, при който Тимошенко излежава 7-годишна присъда за злоупотреба с власт и подписването на неизгодни одговори, от които страната й е загубила милиони.

 

От своя страна докто Карл Макс Айнхаупъл, който посетил Тимошенко в затвора заявил, че тя е готова да започве лечение веднага.

 

От своя страна властите в Киев приели условията на осъдената да бъде лекувана както тя прецени.

Бившият премиер страда от проблеми с гръбначния стълб и досега настояваше да бъде подложена на лечение в чужбина.

В същото време политици заявяват, че Европа демонстрира двойствен подход към „проблема Тимошенко”. От една страна Украйна бе дълго време притискана да съди висши политици за корупция, като едно от най-вежните условия за диалога между страната и ЕС. От друга, след като Тимошенко се оказа в затвора с доказани престъпления, Западът започна да се прави на защитник на човешките права и да защитава бившият премиер.

Миналата седмица избухна скандал с преместването на Тимошенко в украинска болница. Тя заяви, чрез своя адвокат, че е била бита и насилствено изнесена на ръце от килията. Властите на свой ред отрекоха и подчертаха, че искат само тя да получи медицинска помощ.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6261 |04.05.2012 ЕК бойкотира Европейското по футбол в Украйна . 3| 6122 |04.05.2012 Сценарий "Гърция-вън от еврозоната" разглежда ФИЧ . 6| 9508 |03.05.2012 Ужасно: Мистериозно застреляха българка в САЩ . 2| 6236 |02.05.2012 Масови арести в Скопие след кървавото убийство по Великден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads