Реклама / Ads
9| 3084 |11.07.2024 СВЯТ

ISW: Украинските сили вече оспорват инициативата на бойното поле с контраатаки

.
"Не искаме толкова много. Нужни са ни артилерийски снаряди и авиация, останалото ще направим сами!"
Първият заместник-министър на отбраната на Украйна генерал-лейтенант Иван Хаврилюк подчерта, че сериозната помощ от страна на Запада в областта на сигурността ще бъде от решаващо значение за способността на Украйна да оспорва и да изземе инициативата на бойното поле. Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).
 

Хаврилюк също така оспори разбирането, че руските сили ще бъдат в състояние да поддържат безкрайно дълго време последователния постепенен пълзящ напредък, който подкрепя теорията на руския президент Владимир Путин за победа при спечелването на войната на изтощение в Украйна.





Украинските сили вече се опитват да оспорват инициативата на бойното поле с ограничени и локализирани контраатаки на тактическо ниво - подчертавайки, че сегашното състояние на размиваща позиционна война по фронтовата линия не е безкрайно стабилно.

 

Хаврилюк оцени, че Русия ще бъде изправена пред средносрочни и дългосрочни икономически предизвикателства и предизвикателства, свързани с оборудването, които ще възпрепятстват способността на руските военни да запазят за неопределено време инициативата на целия театър на военните действия, да поддържат последователен настъпателен натиск, който води до постепенно пълзящо напредване, и да спечелят войната на изтощение.

 

Теорията на Путин за бавна и постепенна победа в Украйна се основава най-вече на приемането на постоянно висок брой жертви, както е видно от съобщенията за руските загуби, натрупани по време на две скорошни офанзиви.


На срещата на върха на НАТО във Вашингтон на 9 и 10 юли съюзниците от НАТО потвърдиха ангажимента си да подкрепят Украйна и обявиха нови пакети за помощ в областта на сигурността за украинските военни усилия.

 

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев потвърди, че Русия няма да приеме или подкрепи никакви мирни споразумения, договорени с Киев, освен капитулация на Украйна, унищожаване на цялата украинска държава и пълна окупация на Украйна.

 
Съобщава се, че военнослужещи от руски мотострелкови полк, който преди това е бил замесен в екзекуцията на украински военнопленници в края на май 2024 г., са екзекутирали двама украински военнопленници в същия район в западната част на Запорожка област през юни 2024 г.

 

Избрани военни бази на САЩ в Европа въведоха повишени нива на готовност в отговор на засилените руски диверсионни и хибридни операции срещу съюзници от НАТО през последните няколко месеца.

 
Наскоро руските сили напреднаха в района на Вовчанск, край Кремен и край Торецк.

 

На 10 юли руското Министерство на отбраната (МО) заяви, че руските военни са обучили първата партида инструктори за борба с дронове на Московския военен окръг (МВО) на полигона Алабино в Московска област.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 2745 |10.07.2024 Фон дер Лайен ще се стреми към полово равновесие сред бъдещите европейски комисари . 4| 2764 |09.07.2024 Французите на Льо Пен се прегръщат с Орбан в новата крайнодясна група в Европейския парламент . 6| 2658 |08.07.2024 Си Дзинпин: Вниманието на Пекин е насочено към успокояване на ситуацията в Украйна . 3| 4210 |06.07.2024 Иран избра новия си президент. Кой е Масуд Пезешкиан?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads