Реклама / Ads
16| 6788 |14.10.2014 СВЯТ

Жириновски: Българите трябва да ни лазят в краката

.
Владимир Жириновски
Владимир Жириновски заяви, че президентът на България Росен Плевнелиев трябва да отвори българските учебници и да освежи паметта си за историческите събития. Лидерът на Либералдемократическата партия на Русия е казал това в предаването „Специален кореспондент" на телевизия „Россия 1".
 

 Думите на Жириновски са по повод интервюто на президента Росен Плевнелиев за германския вестник „Франкфуртер алгемайне цайтунг", в което той определи Русия като „националистическа и агресивна държава".

 

Според Жириновски подобно изявление свидетелствало за незнанието на историята, в това число и историята на собствената страна на Плевнелиев.

 

„Той изобщо не познава историята. Президентът трябва да отвори българските учебници. Какво, да не би руските войници, спасили България от турско владичество, и те да са националисти? Паметникът на руския войник Альоша все още си стои на мястото. Цяла България е благодарна на руснаците за това, че са я освободили, паметникът на Александър II Освободител също си стои. Те трябва да ни лазят в краката, а българите и през Първата световна война бяха против нас, също и през Втората световна война, а сега са в НАТО. За нашите привърженици, разстреляни в Донбас, той не споменава, тях кой ги уби", заявява Жириновски.

 

Преди дни руският вицепремиер Дмитрий Рогозин написа в „Туитър" следното: „Новини от България: Някой си Шаламанов убедил министър-председателя Георги Близнашки отново да предаде Русия... в полза на втора ръка „Ийгълс".

 

В друг постинг в "Туитър" пък Рогозин продължи да се заяжда с българските власти, като обяви, че производството на НАТО било "безотпадъчно", искайки да каже, че България изкупува втора ръка военна техника на Алианса, която вече не се употребява в други страни.

 

Също така преди дни от руското външно министерство остро разкритикуваха Росен Плевнелиев за интервюто му пред германския вестник.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6350 |29.06.2014 Дейли мейл: Българите по-малки прeстъпници от румънците в Англия . 31| 6454 |06.04.2014 Лех Валенса: Путин трябва да бъде съден в Хага . 19| 7589 |25.03.2014 Ю. Тимошенко: Трябва да избием тези проклети руснаци . 15| 8275 |24.02.2014 Жириновски: Русия да изпрати войски в Украйна за защита на флота и Янукович

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads