Реклама / Ads
0| 3321 |07.06.2021 СВЯТ

Мъж хвърли отсечена глава в избирателна секция в Мексико

.
Източник: Twitter
Отсечена глава, поставена в кутия, беше хвърлена в избирателна секция, а найлонова торба, пълна с човешки останки, беше намерена в близката избирателна секция в граничния град Тихуана, по време на това, което се възприема най-кървавите междинни избори през последните години в Мексико, предава The Independent.
 

Докато хората се нареждаха на опашка да гласуват в района на Теразас дел Вале в Тихуана в изборния ден, мъж хвърли кутия с човешка глава в сутрешните часове в неделя.

 

Властите съобщиха, че мъжът се опитал да избяга, но не потвърди дали е заловен. Беше обявено, че в най-близката избирателна секция е открита  и найлонова торба с човешки останки и отсечена ръка.

 

Изборите в Мексико бяха помрачени от широко разпространено насилие, като мексиканските медии ежедневно излъчват истории за отвличания, убийства на кандидати, заплахи и бомбардировки, за които най-вече са обвинени наркокартелите и престъпните групи.

 

От началото на предизборния цикъл през септември са убити 97 политици и 935 са атакувани, съобщи Ройтерс според консултантската служба за сигурност Etellekt.

 

Нападения бяха извършени и на други места в Мексико в изборния ден.

 

Мексиканската телевизия KFOR излъчи видеоклип на мъж, който излиза от джип пред офисите на партия Морена в Тихуана, преди да започне стрелба по сградата с картечници.

 

Неактивна граната е била хвърлена и в избирателната станция в Наукалпан, съобщиха властите, след което районът беше отцепен.

 

Експертите отбелязаха, че престъпни банди се опитват да повлияят на изборите чрез насилие. Но правителството заяви, че повечето убийства не са непременно свързани с изборите.

 

Наблюдателите определят изборите като най-големите и най-конкурентни в историята на Мексико.

 

Президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор се надява да спечели мнозинство за управляващата си партия и съюзници от Националното движение за регенерация (Морена).

 

Според предварителните резултати коалицията на президента запазва контрола си над Конгреса на междинните избори, но загубва мнозинство си в долната камара.

 

Партията на Морена печели между 190 и 203 места след изборния ден в неделя, според прогнозите на националния изборен  институт.

 

Превод и редакция от The Independent: Мира Ереева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2855 |02.06.2021 Израел избира държавен глава . 7| 3612 |12.05.2021 16 души, сред които и главатар на “Хамас”, са били ликвидирани от Израел . 0| 3501 |12.03.2021 Здравният министър на Словакия хвърли оставка заради руската ”Спутник 5” . 3| 3988 |23.01.2021 Броят на заразените с коронавирус в света надхвърли 96,26 милиона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads