Реклама / Ads
0| 4539 |20.11.2016 СВЯТ

Меркел обяви кандидатурата си за четвърти канцлерски мандат

.
Ангела Меркел
Германският канцлер Ангела Меркел обяви официално кандидатурата си за четвърти мандат на парламентарните избори през 2017 година, съобщиха източници от нейната партия, цитирани от ДПА.
 

62-годишната Меркел е казала на другите ръководители от нейния Християндемократически съюз (ХДС), които днес заседаваха в Берлин, че има амбицията да бъде преизбрана начело на съюза на конгреса през декември, след което да се кандидатира отново за канцлерския пост на парламентарните избори, посочват източниците.

 

Очаква се Меркел, която оглавява ХДС от 2000 г. и за първи път бе избрана за канцлер през 2005 г., да направи изявлениепред медиите по-късно вечерта в неделя - по-малко от три седмици преди конгреса на партията.

 

Християндемократическият съюз губи избиратели за сметка на дясната антиимигрантска партия "Алтернатива за Германия", която вече влезе в регионалните парламенти на 10 от 16-те германски провинции и се очаква да спечели значителен брой места в Бунтестага на изборите догодина.

 

Последните проучвания на общественото мнение обаче показват, че Меркел възвръща доверието на избирателите и над половина германци желаят преизбирането й за още един мандат като федерален канцлер. Социологическо допитванена института за проучване на общественото мнение Emnid за изданието „Bild am Sonntag”, показа, че 55% от анкетираните биха искали Меркел да остане правителствена ръководителка и след парламентарните избори догодина. На обратното мнение са 39% от германците.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3709 |15.11.2016 Меркел ще се кандидатира за четвърти мандат . 0| 4301 |01.10.2016 Меркел: Не сменям политиката си за мигрантите . 1| 3994 |05.09.2016 Меркел пое отговорността за загубата на ХДС в родната й провинция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads