Реклама / Ads
43| 15333 |04.11.2020 СВЯТ

Битката за Белия дом: Кой ще е следващият президент на САЩ?

.
Източник: NBC
Продължава броенето на гласовете на американците. Разликата между Доналд Тръмп и Джо Байдън не е съществена, но към момента кандидатът на демократите води. Остава да станат ясни резултатите от 7 щата - Аляска, Пенсилвания, Невада, Мичиган, Джорджия, Северна Каролина и Уисконсин.
 

Тръмп завежда дело в Мичиган заради преброяването на гласовете


Екипът на кампанията на американския президент Доналд Тръмп заведе дело в Мичиган, с което иска щата да спре преброяването на гласовете.


Това идва в момент, в който Тръмп твърди, че демократите "намират Байдън-гласове навсякъде", тъй като неговата преднина се изплъзва на ключови места в надпреварата за Белия дом.


Мениджърът на кампанията на Тръмп Бил Степиен също заяви, че президентът официално ще поиска повторно преброяване в Уисконсин, докато не получи "значим достъп", за да наблюдава отварянето на бюлетините и процеса на преброяване, позовавайки се на "нередности в няколко окръга на Уисконсин".


Тъй като броенето се възобновява в деня след изборите в САЩ, състезанието между г-н Тръмп и неговия съперник г-н Байдън става все по-силно в трите ключови щата Пенсилвания, Уисконсин и Мичиган.

 

Байдън счупи рекорда за най-много гласове в историята за кандидат за президент


Демократичният кандидат за президент Джо Байдън спечели повече гласове от всеки друг президент в американската история.


Изпреварвайки рекорда на Барак Обама от 69 498 516 гласа, установен по време на изборите през 2008 г., бившият вицепрезидент Джо Байдън има общо 70 298 271 гласа до момента в цялата страна, според Асошиейтед прес.


Обама оглави първото място през 2008 г., когато получи 69,5 милиона гласа.


Рекордите на бившия вицепрезидент вероятно са резултат от тазгодишната особено голяма избирателна активност. САЩ са напът да станат свидетели на най-мащабното гласуван през последния век.


Повече от 102 милиона души гласуваха преди деня на изборите.


Популярността на Байдън може би идва от истински фенове на бившия вицепрезидент, но вероятно много гласоподаватели са били мотивирани пред урните заради възможността да гласуват срещу Доналд Тръмп.


Изходните сондажи показаха, че икономиката и коронавирусът са сред основните опасения за избирателите. Поддръжниците на Тръмп обикновено класираха икономиката като по-належащ въпрос, докато привържениците на Байдън класираха коронавируса като най-важен.


Тръмп: Бях начело в ключови щати, но гласовете магически изчезнаха


Американският президент Доналд Тръмп, който се бори за втори мандат, нарече успеха на своя демократичен опонент Джо Байдън в няколко ключови щати "много странeн". Той пише за това в Twitter.


„Снощи водех, често твърдо, в много ключови щати. След това един по един те (гласове - Ред.) Започнаха магически да изчезват, когато започнаха да броят неочаквани купища бюлетини. Много странно ... “- каза Тръмп.


Той също така се усъмни дали гласуването по пощата е честно.


По-рано Тръмп обяви опит да бъде открадната победата му на изборите.


Преди това беше съобщено, че Тръмп е лидер във всичките шест ключови щати на изборите в САЩ.


Също така стана известно, че над 100 милиона американци са гласували предсрочно.



19 часа. Димитър Бечев: Байдън излезе начело в Уисконсин и Мичиган. Шансовете за победа все по-ясни

 

Димитър Бечев - старши сътрудник в Атлантическия съвет и преподавател в Университета на Северна Каролина заяви пред БНР, че към сегашния момент шансовете за победа на Джо Байдън стават все по-ясни.

 

"Байдън излезе начело в Уисконсин, взел е преднина в Мичиган, където се очаква да бъдат преброени гласове, подадени по пощата от места, които са по-скоро в графата на демократите, а и според пазарите за залози шансовете на Байдън са много високи", добави той.

 

"Ако всичко опре до Пенсилвания, а Мичиган и Уисконсин бъдат спечелени от Байдън, надпреварата е вече приключила", смята Бечев, визирайки резултатите в ключови щати за изхода на битката за Белия дом.
Доналд Тръмп няма право директно да сезира Върховния съд, отбеляза анализаторът, визирайки заплаха на президента да се обърне към най-висшата съдебна инстанция, след като обвини демократите в кражба на изборите.

Бечев очаква разделението в Америка да продължи, тъй като се очаква Сенатът да остане под контрола на републиканците. Според него Байдън, въпреки обявения от него двупартиен подход, вероятно трудно ще намира общия знаменател по важни въпроси.

 

Бечев смята, че вероятно при Байдън президент американското общество ще бъде по-спокойно, тъй като той ще се опитва да търси средни позиции и да опитва двупартийни стратегии.

 

 

 

 

 

В същото време шансовете при залозите за победителя в изборите за президент на САЩ започнаха да се изравняват отново, след като в един момент подскочиха в полза на републиканския кандидат Доналд Тръмп срещу демократа Джо Байдън, предаде Ройтерс.

 

17. 50 ч.

 

Сериозна става преднината на Джо Байдън пред Доналд Тръмп в щата Мичиган. Изглежда резултатите там ще са решаващи за изхода на целите избори. След продължителна разлика от 0.2%, в момента кандидатът на демократите води с 0.7% при 96% обработени бюлетини.


.

17.00 ч.

 

Обрат в Мичиган. Кандидатът на демократите Джо Байдън поведе с малко пред Тръмп след упорито "надбягване". В момента резултатът между двамата отново е малък, но везната се наклони в полза на Байдън. Той има 49.3% спрямо 49.1% от гласовете. Резултатите са при обработени 94% от вота.

 

В момента везната се наклонява в полза на Байдън, който има нужда от 32 гласа, за да достигне нужните 270. Изглежда всичко зависи от щата Мичиган. Разликата между кандидатите на републиканците и демократите обаче е 0.2%.


.

С 0.5% поведе в Мичиган кандидатът на републиканците Доналд Тръмп. В момента са обработени 91% от гласовете.


.

Напрегнато в момента е и в щата Мичиган, където разликата между двамата опоненти се стопява. В момента води Тръмп, но преднината му пред Джо Байдън е едва 0.2%. Резултатът е при обработени 90% от бюлетините.


.

С изключително малка преднина пред Тръмп води Джо Байдън в щата Уисконсин. Разкликата между кандидатите за Белия дом е едва 0.3%. Цифрата е при обработени 95% от гласовете.


.

Изходът от изборите обикновено се решава от четири ключови щата. Това са Охайо, Пенсилвания, Флорида и Аризона. До този момент Тръмп е успял да победи Байдън в два от тях - Охайо и Флорида. В Аризона Байдън успя да обърне резултата в последния момент. Към момента предстои обявяването на резултатите от Пенсилвания, където Тръмп води с 55.7% спрямо 43.1% за Байдън.


.

Битката за легитимността на изборите в САЩ

 

Доналд Тръмп вкара САЩ в битка за легитимността на президентските избори, след като декларира победа напълно неоснователно.

 

Това заяви преди минути германският министър на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер пред телевизия ZDF.

 

Тя заяви, че експертите по изборите правилно са предупредили за "конституционна криза" в САЩ, ако Тръмп оспори потенциално неблагоприятен резултат.

 

Тя увери, че изборите все още не са решени, защото гласовете все още се преброяват.

Дипломатическите отношения между САЩ и Германия бяха силно разклатени по време на мандата на Доналд Тръмп. Берлин дълги години бе верен партньор на Вашингтон.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6668 |19.08.2020 Джо Байдън официално е опонентът на Тръмп в битката за Белия дом . 8| 6298 |06.06.2020 Майкъл Джордан дарява 100 милиона долара в битката срещу расизма . 16| 5986 |01.04.2020 Путин и Тръмп заедно срещу COVID-19. Кремъл помага на Белия дом . 0| 4591 |24.10.2019 Белият дом спира да чете „Ню Йорк таймс“ и „Вашингтон пост“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads