Реклама / Ads
11| 3069 |04.08.2024 СВЯТ

Докато Тръмп поздравява Путин: Спор за предизборен дебат между Харис и бившия президент

.
Тръмп и Харис Източник: ЕПА/БГНЕС
Кандидатът за президент на Републиканската партия на САЩ Доналд Тръмп и опонентката му от Демократическата партия Камала Харис влязоха в спор по въпроса коя телевизия да бъде домакин на предизборния им дебат, предаде ДПА.
 

Тръмп съобщи в петък в социалната си мрежа „Трут сошъл“ (Truth Social), че лично е договорил провеждането на предизборен дебат, който да се излъчи на четвърти септември по близката до републиканците телевизия „Фокс нюз“.





Харис от своя страна обвини Тръмп, че се опитва да се измъкне от вече договорения дебат, насрочен за 10 септември в традиционната телевизионна мрежа Ей Би Си.

 

Преди президентът Джо Байдън да се оттегли от надпреварата за Белия дом, той и лидерът на републиканците планираха да имат два телевизионни дебата, вторият от които трябваше да се състои на 10 септември в ефира на Ей Би Си.

 

Катастрофалното представяне на Байдън в първия му диспут с Тръмп в края на юни обаче предизвика политически сътресения, които доведоха до решението на настоящия президент да се откаже от борбата за втори мандат.

 

Тази седмица Демократическата партия съобщи, че Харис е получила гласовете на достатъчно партийни делегати, за да бъде официално номинирана за участие в президентските избори на 5 ноември. Новата кандидатка мобилизира избирателите на демократите и резултатите от анкетите сочат, че  между нея и Тръмп се оформя оспорвана надпревара.   

 

Републиканският лидер изрази недоволство от решението на Байдън да отстъпи мястото си на Харис. Той каза, че замяната е равносилна на „преврат“ и че демократите трябва да върнат парите, които Републиканската партия е похарчила за кампанията си срещу Байдън.





В публикацията си в социалната мрежа Тръмп обясни, че се отказва от участие в дебата на Ей Би Си, защото „Байдън вече няма да участва" и защото води „съдебна битка“ с един от водещите в телевизията. Той посочи, че предложеният дебат във „Фокс нюз“ може да се състои в щата Пенсилвания в зала, пълна с публика.

 

Харис написа в социалната мрежа „Екс“: „Ще бъда там на 10 септември, както бе договорено. Надявам се да го видя“.

 

На този фон, Доналд Тръмп поздрави руския президент Владимир Путин за "чудесната сделка" за размяна затворници, предаде ДПА.

 

"Бих искал да поздравя Владимир Путин за това, че сключи още една чудесна сделка", заяви кандидатът за президент на Републиканската партия на предизборен митинг в Атланта, щата Джорджия.

 

"Те освободиха някои от най-големите убийци в света", посочи Тръмп. "Освободиха някои от най-злите убийци. И ние си върнахме нашите хора, но човече, направихме някои ужасни, ужасни сделки. Хубаво е да кажем, че ги върнахме, но това не е ли лош прецедент", обърна се републиканският лидер към симпатизантите си.

 

В рамките на безпрецедентната размяна на затворници Русия и Беларус освободиха 16 души, които наред с другите обвинения излежаваха присъди и заради дейността си като журналисти и активисти. В замяна на Москва бяха предадени 10 души от затвори в различни западни държави.

В размяната участваха няколко държави. Двама известни американски граждани – журналистът от "Уолстрийт джърнъл" Еван Гершкович и бившият американски морски пехотинец Пол Уилън, се завърнаха у дома.





Германските власти предадоха на Москва руснака Вадим Красиков, който бе осъден на доживотен затвор за убийството на грузинец от чеченски произход в центъра на Берлин през 2021 г.

 

Сделката беше договорена от правителството американския президент Джо Байдън с помощта на Германия и други съюзници.

 

Тръмп изтъкна собствения си опит за връщане у дома на американски граждани, задържани в чужбина по време на президентския му мандат. "Никога не съм плащал нищо", каза той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3022 |03.08.2024 САЩ се отказаха от споразумение с организатора на атентатите от 11 септември . 8| 3244 |31.07.2024 Политическият лидер на Хамас Исмаил Хания е ликвидиран в Техеран . 4| 3214 |29.07.2024 Две години от руското престъпление в Оленивка. "Азовците носеха телата на другарите си. Много бяха оставени да умрат от окупаторите" . 3| 3284 |27.07.2024 Над 100 стълкновения на фронта в Украйна за денонощие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads