Реклама / Ads
4| 2692 |10.09.2024 НОВИНИ

Броени часове до дебата Харис - Тръмп: Какво знаем досега?

.
Източник: БГНЕС
Броени часове до първия дебат между двамата кандидати за президентския пост Камала Харис срещу Доналд Тръмп. Той ще започне в 4 часа сутринта на 11 септември българско време.
 

Домакин на двубоя е американската телевизионна компания ABC News.

 

Към този момент Харис и Тръмп са с изравнени позиции според социологическите проучвания, а до изборите през ноември остават малко по-малко от два месеца.

 

Според проучване на New York Times/Siena College, публикувано този уикенд, 28% от вероятните избиратели искат да научат повече за действащия вицепрезидент Харис, докато само 9% имат нужда да научат повече за Тръмп.

 

Дебатът между Харис и Тръмп ще осигури още един определящ момент в наситената със събития и напрегната президентска кампания.







След по-малко от два месеца до деня на изборите, това е нощ с високи залози и за двамата кандидати, а техните думи и стил на дебат ще бъдат подложени на изпитание.

 

За да се подготвят за тазвечершния сблъсък двамата претенденти за президентския пост през последните няколко дни буквално изчезнаха.


Ню Йорк Таймс съобщава, че Камала Харис е прекарала няколко дни от подготовка си заедно с екипа си в Питсбърг.


Те са изиграли многократно действителния етап на дебата, като в ролята на Тръмп се е превъплътил съветник на Харис. 


Екипът на Тръмп, от друга страна, се опитва да се съсредоточи върху „времето за политика“. съобщава Times.


По-сдържана версия на Тръмп се появи и на дебата през юни миналата година срещу Джо Байдън. Той гледаше да стои по-далеч от политика и прекъсваше Байдън толкова често, че той му каза „замълчи, човече“.


В дебата тази вечер микрофоните на Харис и Тръмп ще бъдат заглушени, освен ако не е техен ред да говорят.







Това е същото правило като при дебатите на Тръмп и Байдън по-рано тази година - но правилото беше потвърдено едва миналата седмица от ABC, след дни на спорове между кампаниите.


Кампанията на Тръмп искаше дебатът на ABC да се ръководи от същите правила, договорени, когато Байдън беше кандидат на демократите.


Екипът на Харис каза миналия месец, че „Тръмп трябва да спре да се крие зад бутона за заглушаване“.







Тръмп пък каза пред репортери миналия месец, че би предпочел да остави микрофоните включени, но каза, че „се е получило добре“, когато са били заглушени на сцената с Байдън.


„Истината е, че те се опитват да се измъкнат от това, защото /Харис/ не иска да дебатира“, каза Тръмп пред медиите.


В четвъртък екипът на Харис се съгласи, като каза, че е съгласен с първоначалните правила, защото не иска да „застрашава“ дебата.







Необичаен аспект на тазгодишните дебати е, че те бяха договорени директно между кандидатите и големите мрежи в САЩ, заобикаляйки безпартийната Комисия за президентски дебати или CPD, която наблюдава тези събития от 80-те години на миналия век.

 

CPD, която възнамеряваше да организира три дебата през септември и октомври, беше изключена от процеса от Байдън и Тръмп, когато се съгласиха на дебата в CNN през юни.

 

Кампаниите - с Харис сега като кандидат на демократите и Тръмп от републиканците - досега не са се споразумели спрямо условията за бъдещи дебати или за работа с CPD.

 

Тръмп призова за поне още две. Той настоява по-специално за сблъсък на по-приятелски терен, модериран от Fox News и с публика на живо.

 

Кампанията на Харис заяви, че ще прецени дали да проведе или не втори дебат през октомври, след като завърши първият сблъсък тази вечер.

 

Превод и редакция: ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3240 |10.09.2024 Керемедчиев: Имахме огромен шанс, който пропиляхме. България трябваше да предложи само един еврокомисар . 0| 2876 |10.09.2024 Футболен съдия с решаваща намеса при катастрофа на магистрала "Тракия" . 4| 2462 |10.09.2024 Първа частна разходка в Космоса: Милиардер излетя с ракета на SpaceX на 1400 км от планетата /видео/ . 1| 2442 |10.09.2024 Въздушната линейка отива на сервиз. Заместват я военни хеликоптери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads