Реклама / Ads
0| 3804 |08.03.2020 СВЯТ

Нови случаи на коронавирус в света, 16 млн. души под карантина в Италия

.
Коронавирусът продължава да се разпространява в целия свят. Китай обяви нови 44 случая на болестта, което е почти наполовина по-малко от диагностицираните през предходния ден, обясняват от Ройтерс.
 

Общият брой на заразените в Китай от началото на епидемията през декември вече е над 80 хиляди души. Регистрирани са били и още 27 смъртни случая. Всички загинали са живеели в централната провинция Хубей, епицентър на епидемията. Общо броят на загиналите в Китай е 3097 души.

 

Южна Корея съобщи за 93 нови случая на заразяване вчера, с което броят на заразените в страната достигна 7134, предаде агенция Йонхап, като цитира представители на здравните власти. Това е по-малко от предишния ден, но представителите на здравните власти уточняват, че броят може да се промени след обработването на нови тестове.

Междувременно положението в Европа също остава сериозно. Милиони жители на Северна Италия са били поставени под карантина, за да се ограничи разпространението на Ковид-19. Министърът на здравеопазването Хулио Мадзолени съобщи в Туитър, че централната лаборатория е потвърдила първия случай на заразяване с Ковид-19 в страната. Прилагат се процедурите, одобрени от Световната здравна организация, добави той.


64-годишен мъж от Буенос Айрес стана първата жертва на коронавируса в Латинска Америка. Мъжът се почувствал зле три дни след връщането си от Европа, на 28 февруари. Той вече страдал от диабет, високо кръвно, хроничен бронхит и нарушения в работата на бъбреците, предаде ДПА, цитирайки информация на аржентинското здравно министерство.

 

Първи случай на заразяване с коронавируса беше регистриран в Молдова, предаде ТАСС.

Ботушът се превърна в огнище на заболяването на стария континент, а болестта обхвана и почти всички държави.

 

България е една от малкото страни, в които все още няма регистрирани случаи. Двама души са дали повторни положителни проби, но от оперативния щаб все още не се ангажират окончателно да поставят диагноза. Трети тест се очаква да потвърди дали те са болни от коронавирус. Става дума за 27-годишен мъж от Плевен и 75-годишна жена от Габрово.

 

Пациентите не отговарят на очаквания профил - не са пътували в чужбина и в засегнатите от болестта райони. Властите в момента издирват така наречения “пациент 0”, който е евентуалният преносител на заразата у нас.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4108 |07.03.2020 21 случая на коронавирус на круизния кораб, закотвен в Калифорния . 0| 4359 |06.03.2020 Луфтханза ще отмени около 7100 полета заради коронавируса . 0| 4328 |05.03.2020 Коронавирусът може да се предава и на кучета? Първи случай в Хонконг . 0| 4370 |05.03.2020 Още един круизен кораб ”нападнат” от коронавирус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads