Реклама / Ads
2| 4435 |29.04.2016 СВЯТ

Отвлякоха хуманитарна работничка в Афганистан

.
Австралийска хуманитарна работничка е била отвлечена вчера от въоръжени мъже от офиса на своята неправителствена организация в източния афганистански град Джалалабад, предаде Ройтерс и БТВ.
 

"Четирима мъже, облечени в униформи на афганистанската армия, са отвлекли жената от офиса й. Тя е гражданка на Австралия и е на около 70 години”, каза говорител на губернатора на провинция Нангархар.

 

Австралия работи в тясно сътрудничество с властите в Афганистан за освобождаването на родената в австралийския град Пърт Катрин Джейн Уилсън, каза днес министърът на външните работи на Австралия Джули Бишоп.

 

"Имаме връзки в Афганистан и ще опитаме да разберем възможно повече подробности, колкото се може по-скоро. Междувременно държим връзка с нейното семейство", каза Бишоп пред журналисти.

 

Възрастният баща на отвлечената жена призова дъщеря му да бъде пусната на свобода в интервю за Австрийската корпорация за радиоразпръскване. "Наистина съм много разтревожен. Но предполагам, че е заложник и че няма да посегнат на живота й, тъй като искат нещо в замяна. Така че не е добре за тях да държат мъртъв заложник", каза той.

 

Отвличанията станаха голям източник на приходи за войнствените ислямистки групировки през последните години. Бишоп заяви, че Австралия няма да плаща за освобождаването на Уилсън, предаде Асошиейтед прес. "Австралийското правителство няма практика да плаща откупи на похитители", каза тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4569 |11.04.2016 12 войници загинаха и 38 са ранени при самоубийствен атентат в Афганистан . 0| 4577 |16.12.2015 Отвлякоха 26 катарци в иракската пустиня . 0| 4697 |12.12.2015 Отвлякоха син на Кадафи, после го пуснаха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads