Реклама / Ads
0| 3271 |11.01.2023 СВЯТ

Постепенното се възобновяват полетите в САЩ

.
Самолетните полети в САЩ започнаха постепенно да възобновяват излитанията и кацанията по американските летища, след като Федералната авиационна администрация (FAA) се опита да коригира прекъсване на системата NOTAM, което наложи спиране на всички полети в Съединените щати, съобщават световните агенции.
 

Нормалните операции на въздушния трафик се възобновяват постепенно в САЩ след прекъсване през нощта на системата Notice to Air Missions (NOTAM), която предоставя информация за безопасност на полетните екипажи. Отменено е принудително приземяване на самолетите.  По-рано днес FAA нареди на авиокомпаниите да сложат на пауза всички вътрешни полети, след като системата за предупреждение на пилотския екипаж се срина.

 

Малко преди 08.30 часа местно време FAA съобщи, че се възобновяват полетите от летищата в Нюарк и Атланта "поради задръстванията на въздушния трафик в тези райони. Очакваме отпътуванията да се възобновят и на други летища в 09.00 часа сутринта".

Очаква се FAA да приложи програма за забавяне на полетите на приземените самолети, за да се справи с натрупаните полети, спрени с часове. Полетите, които вече са във въздуха, могат да продължат към дестинациите си.

 

FAA заяви, че продължава да се работи за възстановяване на системата, която предупреждава пилотите за опасности и промени в летищните съоръжения и процедури.

"FAA все още работи за пълното възстановяване на системата Notice to Air Missions (NOTAM) след прекъсването. Въпреки че някои функции започват да се връщат обратно, операциите на National Airspace System остават ограничени“, посочи в "Туитър" Федералната авиационна администрация.

 

Преди 08.39 часа местно време общо 3704 полета в САЩ са били забавени, показва уебсайтът за проследяване на полети FlightAware. Други 656 са отменени към 08.39 ч.

Общо 21 464 полета са планирани да излетят от летищата в Съединените щати в сряда с капацитет за превоз на близо 2,9 милиона пътници, показват данни от Cirium.

American Airlines има най-много излитания от летища в САЩ с 4819 планирани полета, следвана от Delta и Southwest.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3217 |24.01.2022 Полетите от и за Истанбул спряха заради снега . 0| 3127 |30.11.2021 Преустановиха полетите от Истанбул заради ураганен вятър . 5| 4294 |19.06.2021 Русия възобновява полетите с България . 0| 3886 |21.07.2019 ”Бритиш Еъруейз” спряха полетите до Кайро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads