Реклама / Ads
2| 6096 |30.09.2015 СВЯТ

Руската църква подкрепи атаката срещу ИД в Сирия

.
Руската православна църква подкрепя решението на Съвета на федерациите на Русия, който разреши използването на руски въоръжени сили зад граница - против терористите от „Ислямска държава" в Сирия. Това заяви председателят на Синодалния отдел по контактите на църквата с обществото протойерей Всеволод Чаплин, цитиран от агенция Новости.
 

Официалното съобщение на църквата гласи:

„Предстоятелят на Руската православна църква изразява надеждата си, че участието на Русия в разрешаването на сирийския конфликт ще донесе така дългоочаквания граждански мир в региона

 

Руската православна църква нееднократно се е обръщала към ръководствата на Русия, на други страни и международни организации с призив да не остават безучастни към страданията на мирното население в Сирия и други региони, напомня патриарха в изявлението си. Ние знаем за катастрофичната ситауция, в която се оказаха хората, станали мишена на екстремистите и терористите.

 

По думите на Патриарх Кирил православните хора с болка в сърцето са наблюдавали многобройните случаи на насилие и по отношение на християните в региона, похищаването и безжалостните убийства на епископи и монаси, варварското разрушаване на древни храмове. Не по-малко страдат и мюсюлманите по тези места, заключва патриархът.

 

"За съжаление политическият процес не доведе до някакво по-значимо облекчаване на участта на невинните хора и на тях им е необходима военна защита, отбелязва патриарх Кирил.

 

"Руската федерация взе съответното решение за използване на въоръжените сили за защита на сирийския народ от насилието и произвола на терористите. Ние свързваме това решение с приближаване на мира и справедливостта на тази древна земя, се посочва още в пресъобщението.

 

"Желая мир на народа на Сирия, Ирак и други страни от Близкия изток, ние ще се молим за това, жестокият локален конфликт да не прерасне в по-голяма война, да няма жертви сред цивилното население и всички руски военни да се върнат у дома живи", посочва още патриархът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4946 |28.05.2015 Путин подкрепи шефа на ФИФА Сеп Блатер . 14| 4969 |06.02.2015 Църквата в Украйна поиска оръжие от САЩ . 0| 4524 |05.02.2015 ПЕС подкрепи израелската партия на труда за изборите . 27| 5776 |27.01.2015 Шеф на руската Централна банка застреля трима и се самоуби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads