Реклама / Ads
29| 12427 |22.07.2014 СВЯТ

Сателитни снимки на САЩ показват, че украински военни свалят МН17

.
Бивш репортер на агенция Асошиейтед Прес Робърт Пери е научил от източници в американското разузнаване, че САЩ разполагат със сателитни снимки, които показват, че украинските военни са отговорни за свалянето на полет MH17 на „Малаизийскте авиолинии“. При липсата на подобаващо разследване на трагедията, до момента всички сочеха като главни виновници подкрепяните от Русия опълченци в Източна Украйна, но източникът на Пери разказват съвсем различна история, съобщава infowars.com.
 

„Това, което научих от източник, който ми е предоставял точна информация по подобни въпроси в миналото, е, че разузнавателните агенции на САЩ притежават детайлни сателитни снимки на предполагаемата ракетна установка, която е изстреляла фаталната ракета, но батареята, вероятно, е била под контрола на украинските правителствени войски, облечени, видимо, в украински униформи“, споделя Пери.

„Според източника, анализаторите на ЦРУ все още не изключват възможността войниците да са били опълченци, облечени в подобни униформи, но според първоначалните оценки, става въпрос за украински войници. Също така има и предположение, че въпросните войници са били недисциплинирани и вероятно пияни, защото на снимките се виждат разхвърляни бирени бутилки, казва източникът“, продължава още журналистът.

Работата на Пери и неговите журналистически разследвания в сферата на въпросите на разузнаването, за която той получи наградата „Джордж Полк“, навежда на мисълта, че информацията, предоставена от неговия източник, заслужава сериозно внимание.

САЩ и властите в Украйна продължават да настояват, че подкрепяните от Москва опълченци са отговорни за трагедията, като твърдят, че самолетът е свален с установка „Бук“. Това обаче противоречи на думите на главния прокурор на Украйна Виталий Ярема, който каза, че „военните са информирали президента след свалянето на пътническият самолет, че терористите не разполагат с установка „Бук“.“

lifenews.ru: Американски спътник може да е заснел изстрелването на ракетата по Боинга.

От руското министерство на отбраната заявиха, че САЩ няма да разпространят снимките, но категорично заявяват за неопровержими доказателства за вината на опълченците за катастрофата.

По време на катастрофата на Боинга над територията на Украйна се е намирал американски спътник. Във връзка с това руските военни смятат, че американската страна трябва да обнародва спътниковите снимки, направени по време на катастрофата, ако такива са налични у Вашингтон. Това заяви на брифинг началникът на оперативното управление на Генералния щаб на ВС на Русия генерал-лейтенант Андрей Картополев.

По данни на руското военно ведомство, в деня на катастрофата на малайзийския самолет групировката на противовъздушните сили на ВС на Украйна е имала три-четири зенитно-ракетни дивизии с комплекси „Бук М1“. Също е забелязано придвижване на комплекс „Бук“ по територията на страната и усилена активност на системите на радиолокационните станции в района на падането на самолета в периода на катастрофата.

Освен това, Андрей Картополов съобщи, че в момента на катастрофата до авиолайнера е летял самолет на ВВС на Украйна. Вероятно, СУ-25. Разстоянието между двата самолета е било до пет километра, което влиза в параметрите на полета на ракетите „въздух-въздух“, с които въоръжени подобни самолети.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6106 |21.07.2014 ООН гласува резолюция за катастрофата в Украйна . 14| 6256 |20.07.2014 Сражение вместо примирие на мястото на катастрофата в Украйна . 44| 6874 |20.07.2014 Бородай: Черните кутии на самолета са при сепаратистите . 0| 5710 |20.07.2014 Открити са 196 жертви на самолетната катастрофа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads