Реклама / Ads
0| 6135 |20.04.2017 СВЯТ

Стрелба в центъра на Париж, има убити полицаи

.
Източник: Twitter
На централния парижки булевард ”Шанз-Елизе” в четвъртък вечер проехтяха изстрели и според първоначални съобщения най-вероятно става дума за нападение срещу полицаи. Има загинал полицай, а негов колега е ранен. По-късно е починал и той.
 

Според някои източници единият нападател също е бил убит. Има и втори атентатор, който вероятно се крие в близкия МОЛ. Терористите са стреляли с Калашников. Чули са се гърмежи и в шопинг центъра.  Според "Паризиен" обаче нападателят е само един и е убит.

Полицията разследва "терористичен акт", тъй като униформените са били атакувани съвсем умишлено. Това опровергава друга версия, че всичко е станало заради обир.

Вътрешното министерство казва, че е твърде рано да се говори за мотивите за атаката. Президентът на САЩ Доналд Тръмп обаче заяви на пресконференция в Белия дом, че "изглежда става дума за терористично нападение... никой не знае кага ще приключи всичко това".

Около час след стрелбата източници от полицейските среди казаха, че много е вероятно да става дума за опит за въоръжен грабеж. Други, обаче, казват, че убитият им колега е бил прострелян, докато е седял в патрулна кола на светофар до вход за метростанция "Франклин Д. Рузвелт".

Говорител на вътрешното министерство каза пред телевизия BFM, че служителите на реда са умишлено атакувани, а не става дума за случайност.

"Ройтерс" цитира очевидец да описва, че мъж е изскочил от лек автомобил и е открил стрелба с автомат калашников. Френският телевизионен канал BFM разказва, че е имало престрелка в района на магазин на Marks and Spencer.

Булевардът е затворен за движение и пешеходци, от телевизионните кадри, предавани на живо, се виждат поне дузина полицейски коли и линейки.

В социалните мрежи полицията съветва хората да избягват района, който е едно от оживените места в Париж, популярно сред туристи и пазаруваши в магазините по булеварда, водещ към Триумфалната арка.

Западни посолства също посъветваха гражданите си да избягват "Шанз-Елизе", защото там е имало стрелба.

Тежкият инцидент става малко преди последния телевизионен дебат между кандидатите за президент на Франция. Първият тур от изборите е в неделя.

Властите съобщиха буквално преди дни за предотвратен атентат, подготвян точно за времето на изборите.

Страната се намира в извънредно положение от 2015г. насам и въпреки това в поредица нападения на войнстващи ислямисти загинаха над 230 души.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3904 |17.04.2017 Масова стрелба в САЩ . 3| 9383 |05.04.2017 ФРОГОКО: Хора на Москов разсипаха Центъра по хематология . 1| 3608 |23.03.2017 Застреляха бивш руски депутат в центъра на Киев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads