Реклама / Ads
2| 5039 |10.04.2020 СВЯТ

Тръмп: Фалшива новина е, че сме знаели за коронавируса през ноември

.
Американското разузнаване не е знаело за наличие на огнище на COVID-19 в Ухан през ноември. С тези думи държавният глава на САЩ категорично опроверга твърденията, че Белият дом е бил наясно с началото на епидемията, която излезе от Китай и в момента покосавя различни държави по света.
 

Подобна информация бе разпространена чрез телевизия ABC. Според източници в специалните служби Националният център за медицинско разузнаване към Агенцията за разузнаване на Министерството на отбраната на САЩ е предупредил Белия дом за пагубните ефекти на появил се коронавирус както върху здравето на хората, така и върху бизнеса през ноември миналата година.

 

Тръмп определи новината като "фалшива".

 

В четвъртък Националният център за медицинско разузнаване заяви, че „съобщенията в медиите относно информация за коронавируса през ноември 2019 г. са неверни“.

 

На 8 април ABC съобщи, че американските разузнавателни служби са предупредили още през ноември миналата година, че в китайския град Ухан се разпространява зараза, която засяга начина на живот и бизнес операциите на хората и представлява заплаха за населението.

 

Телевизията цитира четири източника, запознати с поверителния материал, в който има доказателства, че става въпрос за известния вече като пандемия коронавирус.

 

Докладът се основава, според телевизията, на анализ на прихванати компютърни и други трансфери и сателитни изображения.

 

"Анализите са направени въз основа на сведения за признаци на заболяване, което може да излезе извън контрол и да застраши американските войски, разположени в Азия", се казва в информацията.

 

Според източник на телевизията, за това няколко пъти са информирани Дирекцията за разузнаване на Пентагона и Съвместния щаб на военните сили на САЩ. Материалите са предадени по поверителни канали на няколко разузнавателни служби, които ги сравнили с техните открития от Китай

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4632 |25.03.2020 Новината за болния принц Чарлз окупира британските медии . 1| 4399 |01.03.2020 Дамаск отрече новина за свален самолет над Идлиб . 0| 4380 |08.01.2020 Тръмп: Няма загинали американци при иранската атака . 2| 5213 |01.01.2020 Тръмп: Иран ще плати висока цена след щурмуването на посолството в Багдад

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads