Реклама / Ads
0| 4686 |27.02.2020 СВЯТ

Коронавирус в САЩ. Вашингтон се страхува от пандемия

.
Регистрираха случай на коронавирус в САЩ. Пациент е бил диагностициран в Калифорния. Смята се, че за пръв път болестта е била предадена вътре в страната, а не по време на пътуване.
 

Това повиши тревогата на Вашингтон и страховете от заболяването се увеличават. От СЗО обаче все още не са обявили пандемия. Данните на здравните експерти само показват, че заболяването към този момент се разпространява значително по-бързо извън територията на Китай. Междувременно пък в азиатската страна положението се стабилизира.

 

Въпреки нормализиращата се там обстановка обаче правителството на САЩ бие тревога за евентуалното избухване на пандемия. Заболяването стигна вчера Южна Америка, а днес вече е на територията и на щата Калифорния. Случаят е може би първият на територията на САЩ, който е предаден при контакт с хора вътре в страната, тъй като пациентът не е пътувал в чужбина. Това е притеснително, според американските власти това означава, че първоизточникът на заразата не е известен.

 

Икономически коронавирусът също се отразява значително, което още повече тревожи САЩ. Стоковите борси се сринаха повторно днес, пишат от “Вашингтон поуст”.

 

Междувременно американският президент Доналд Тръмп увери, че САЩ са готови да се справят в коронавируса в страната. На пресконференция в Белия Дом Тръмп обяви, че назначава вицепрезидента Майк Пенс да ръководи усилията срещу разпространението на болестта.

 

По-рано Тръмп обвини демократите и медиите, че се опитват да всяват паника и това стана след изказване на официални лица, в което бе отправено предупреждение, че разпространението на коронавируса в САЩ е неизбежно.

 

Администрацията в Белия дом е поискала 2,5 милиарда долара за борба с респираторния вирус, но законодатели и от ляво, и от дясно смятат, че сумата не е достатъчна. В момента се работи над изготвяне предложение за пакети средства между 4 и 8,5 милиарда долара. Тръмп заяви, че няма против отпускане на по-голям бюджет.

 

В Щатите има поне 60 случая на Ковид-19, в това число 42-ма, които са в карантина след като са били на борда на круизен кораб в Япония.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4334 |27.02.2020 Коронавирусът пълзи на Скандинавия. Регистрираха първи случай в Дания . 1| 4463 |27.02.2020 И в Норвегия потвърдиха за коронавирус . 0| 4469 |26.02.2020 Расте броят на заразените с коронавирус в Италия. Сред тях и 4-годишно дете . 0| 4216 |26.02.2020 Франция регистрира първи смъртен случай заради коронавируса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads