Реклама / Ads
6| 6028 |09.08.2017 СВЯТ

Тръмп: Ще ударим Северна Корея с невиждана ярост и огън

.
”Ще отговорим на Северна Корея с огън и ярост”, закани се президентът на САЩ Доналд Тръмп. И добави: ударът ще е с такава мощност, която не е виждана досега в света.
 
Тръмп отправи улитиматум към Пхенян повече да не отправя никакви заплахи към САЩ или "ще се изправи пред ярост и огън, невиждани досега". Предупреждениието дойде от голф клуба в Бедминстър, Ню Джърси, предаде Си Ен Ен.

"Най-добре е Северна Корея да не отправя повече заплахи към САЩ. Защото те ще срещнат огън и ярост, каквите светът не е виждал досега. Те ще се сблъскат с огън, ярост и честно казано мощност, която този свят не е виждал преди", повтори Тръмп.

Необичайно силната закана идва след като президентът е получил от разузнаването данни, че Севрена Корея е разработила малка ядрена бомба, която би могла да бъде монтирана на междуконтинентална ракета и да застраши територията на Щатите.
Снимката на ракетите е разпространена от Севернокорейската държавна телеграфна агенция.

От началото на годината по нареждане на диктатора Ким Чен Ун бяха извършени редица изпитания с ракети и тестове с ядрени бомби. Военните експрети смятат, че Пхенян вече разполага със стратегически ракети, които биха могли да достигнат дори Чикаго. Миналата седмица Съветът за сигурност на ООН наложи нови икономически санкции срещу Северна Корея, а Пекин се ангажира да въздейства на своя доверен съюзник да намали напрежението в отношенията със САЩ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5562 |31.07.2017 Китай към Тръмп: Не обвързвайте търговията със Северна Корея . 0| 4922 |31.07.2017 САЩ и Япония притискат Северна Корея . 0| 5038 |28.07.2017 САЩ засилват санкциите срещу Русия, Иран и Северна Корея

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads