Реклама / Ads
0| 4335 |21.05.2020 СВЯТ

Тръмп заяви, че спира да пие хидроксихлорохин

.
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че до няколко дни спира да приема лекарството срещу малария хидроксихлорохин. Новината за превантивната терапия срещу COVID-19 съобщи самия той по време на пресконференция, но предизвика остри критики.
 

Причината - лекарството не е одобрено от за лечение на инфекцията. Не е доказано, че помага в борбата с болестта.Президентът на САЩ не е заразен. Освен всичко предупрежденията са, че хидроксихлорохинът има и тежки странични ефекти.

 

Тръмп вече няколко пъти успява да шокира обществеността с изказванията си около пандемията. Преди няколко седмици американският президент сподели идеята си дезинфектанти да се инжектират в системите на хората, за да ги предпазят от заразяване, а заедно с това предложи и излагане на много силна светлина. Това предизвика остри реакции и сред медицинската общност, но доведе и до официални изявления на производители на дезинфектанти, които призоваха хората да не употребяват продуктите им по начин, различен от указания. Въпреки това в спешните центрове в САЩ постъпиха много подобни сигнали.

 

Вчера президентът обяви също, че се чувства донякъде горд от факта, че САЩ е на първо място по брой заразени с коронавирус в света.

 

Над 1500 души са починали от новия коронавирус в Съединените щати през последното денонощие, съобщи университетът "Джонс Хопкинс". За 24-часовия период до 20.30 ч. източноамериканско време вчера (3.30 ч. българско време днес) той е регистрирал 1561 смъртни случая в САЩ от Covid-19 - причиняваното от коронавируса заболяване. Общият брой на смъртните случаи в Съединените щати - най-тежко засегнатата от пандемията държава - вече надхвърля 93 400.

 

Междувременно стана ясно, че Тръмп иска годишната среща на Г-7 да се проведе, както е планирано на място, а не чрез видеовръзка.

 

В Twitter, американският президент написа, че възстановяването от коронавируса върви толкова добре, че е възможно срещата на върха да се проведе по план.

"Президентът наистина иска срещата на Г-7 да се проведе тук във Вашингтон, тъй като не само ние започваме да се отваряме, но и целият свят. Той би искал това да се случи някъде през юни, но все още не е обявил кога", заяви говорителката на Белия дом Кейли Макенани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5103 |21.05.2020 Бившият адвокат на Тръмп - Майкър Коен излиза от затвора заради COVID-19 . 0| 5030 |19.05.2020 Тръмп обяви: Пия хидроксихлорин всеки ден . 0| 5387 |16.05.2020 Тръмп реши да възстанови частично финансирането на СЗО . 1| 5169 |16.05.2020 Тръмп непреклонен: С или без ваксина, САЩ отваря

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads