Реклама / Ads
0| 3997 |04.06.2008 __

С пищен купон Арабаджиев отпразнува третото място във Formula Master

.
Веднага след пресконференцията синът на легендата Ветко Арабаджиев заминава за Италия, където му предстои състезание. Арабаджиев-младши се похвали с доста трудна програма, което според него е добре, защото всяко състезание е ценна тренировка.
 

На 31-ви май Владимир Арабаджиев финишира на трето място в състезанието International Formula Master във френския град По. Това е и най-престижният шампионат в подготовката на млади пилоти по пътя им към Formula 1. За първи път наш пилот участва в толкова конкурентна състезателна серия и това постижение няма аналог в родния пистов автомобилен спорт. За да се изтъкне важността на успеха на младия пилот, трябва да споменем и факта, че състезанието се проведе при изключително тежки условия – дъжд, ниска температура и силно променящо се сцепление на пистата. След награждаването си Владимир Арабаджиев сподели, че болидът  му се е пързалял като върху лед. Третото място на Владо се оценява изключително високо от специалистите, тъй като той успя да победи в директен двубой пилот като Амермюлер, който е включен в програмата за подготовка на пилоти на Red Bull Formula 1.

vla1.jpg

На днешната пресконференция, която се проведе в „Гранд хотел София”, Владо разряза торта под формата на болид и отвори шампанско по професионален начин, тъй като има достатъчно опит в това упражнение след победите си. Пред репортери и журналисти беше представен 8-минутен клип, в който се представят най-важните моменти от състезанието из улиците във френския град По. Въпреки че от френското летище изгубиха багажа на Арабаджиев-младши, не успяха да му откраднат купата, която поне за сега краси витрината му. След пресконференцията той веднага отлетя в Италия, където му предстоят тренировки и състезание.

vla.jpg

Васил Василев 

Снимки: Авторът 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8416 |30.05.2008 Доц. Григорий Вазов: Използваме най-добрите европейски образователни практики . 9| 42512 |22.05.2008 Галена надува свирка в нов скандален видео клип . 8| 7959 |19.05.2008 Стефан Данаилов награди "Винпром Пещера" за принос в културата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads