Реклама / Ads
1| 5077 |16.01.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

14 номинирани за конкурса "Мистър/Мисис Икономика 2007", политиците в отделна категория

.
На 30 януари за дванадесети път ще бъдат определени носителите на статуетката "Рибарят и златната рибка" на Националния конкурс "Мистър/Мисис Икономика 2007".
 

Номинирани бяха 14 бизнесмени и компании в трите категории на конкурса. За пръв път в тазгодишната надпревара родните политици ще се борят в отделна допълнителна категория за специалната награда „За развитие на бизнес средата”.  

„С поставянето на политиците в отделна категория, ще се постигне равнопоставеност на участниците, тъй като държавниците са по-добре медийно експонирани и това им дава преднина”, каза Васил Велев председател на Асоциация на индустриалния капитал в България, която е организатор на конкурса, заедно със списание „Икономика”. За държавниците е предвидена специалната награда „За развитие на бизнес средата”, за която тази година ще се борят доц. Лалко Дулевски – председател на Икономическия и социален съвет на Република България, Петър Димитров – Министър на икономиката и енергетиката, Петър Мутафчиев – Министър на транспорта и финансовия министър Пламен Орешарски.

Конкурсът се провежда на два етапа, като първия - за набиране на номинации, е приключил на 7-ми януари. 1369 души са дали гласовете и предложенията си в четири интернет сайта и са изпращали писма до редакцията на списание „Икономика”. Вторият етап на конкурса е гласуването от 205-членното жури, подбрано от специални експерти в различни области на бизнеса. В категорията „За цялостен принос в развитието на националната икономика” са отличени: „Българската фондова борса – София” АД, заради увеличаването на общата пазарна капитализация, която към момента възлиза на 28 млрд. лв. и представлява 52 % от БВП, Енцислав Харманджиев – главен изпълнителен директор на „Български пощи” ЕАД, заради високите финансови резултати на дружеството, Румен Аврамов – програмен директор на Център за либерални стратегии, който е номиниран за излезлия му през 2007 г. тритомник „Комуналният капитализъм”и инж.Страхил Иванов – управител на Агенция за недвижими имоти „Явлена” ЕООД, допринесъл за успешното реализиране на компания вече цели 15 години.

В категорията „За принос в развитието на българската индустрия” се борят: Атанас Бобоков - председател на Управителния съвет на „МОНБАТ” АД, който допринася за утвърждаването на дружеството като една от най-динамично развиващите се компании в акумулаторния бизнес в страната и Европа, Лъчезар Цоцорков - изпълнителен директор на “Асарел – Медет” АД и председател на Българската минно-геоложка камара, който през 2007 г. завършва мащабен проект за модернизация на производството, възлизащ на над 100 млн. долара, Огнян Донев - изпълнителен директор и председател на Борда на директорите на “Софарма” АД, чиято компания за 7 години надминава 1 млрд. лева пазарна капитализация и отбелязва през 2007 г. 15 % ръст в приходите от продажбите, Огнян Траянов - собственик и управител на “ТехноЛогика”, номиниран за подпомагане на иновативните процеси в индустрията, както и за приноса в създаването и налагането на модел на взаимоотношенията на бизнеса с ВУЗ и Орлин Хаджиянков - председател на Управителните съвети на „Холдинг Пътища” АД и „Мостстрой” АД, номиниран за активното му участие в развитието и изграждането на инфраструктурата в страната ни.

В третата категория „За принос в развитието на небанковия финансов сектор” се състезават: Асен Христов - председател на Надзорния съвет на “Еврохолд България” АД, което е с пазарна капитализация 406 млн. лв. , „Бенч Марк Груп” АД – една от най-успешните небанкови финансови институции у нас, която поддържа партньорства с водещи местни и международни институции. Българска асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, номинирана е за това, че към края на 2007 г. в допълнителните пенсионни фондове се осигуряват повече от 3,5 млн. души. Николай Ялъмов - председател на борда на директорите на Финансова група „Капман”, номиниран за дългогодишния му принос в управлението на финансови активи , Петко Кръстев - председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на „ДСК Управление на активи” АД.

Йочка Димитрова

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4820 |16.01.2008 Примамваме чужди туристи с нощувки по 12 евро . 8| 6894 |16.01.2008 Георги Гергов ще прави нова телевизия . 7| 32571 |16.01.2008 Променят номерата на „Справки” и „Повреди” към БТК . 0| 4724 |15.01.2008 18% ръст бележи пазарът на земеделски земи през 2007 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads