Реклама / Ads
0| 4929 |24.01.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

До 20 г. да е концесията за морските плажове, реши парламентът

.
Морските плажове или части от тях с прилежащата им акватория се управляват и поддържат чрез възлагане на концесия за услуги при условията и по реда на Закона за концесиите като срокът на концесията е до 20 години.
 

Това разписа парламентът в окончателно приетия нов Закон за концесиите, с който се променя и Законът за устройството на Черноморското крайбрежие. С други текстове депутатите предвидиха паричните вземания на концесионер, произтичащи от концесионния договор, и тези на подизпълнителя да може да се прехвърлят, залагат и да подлежат на принудително изпълнение.

 

Министър или кмет на община, който наруши принцип за възлагането на концесия, включително когато не е осигурил публикуване на съответното обявление за откриване на процедурата, ще се наказва с глоба две на сто от стойността на концесията, с включен данък върху добавената стойност, но не повече от 50 000 лв.

 

Когато след сключването на концесионния договор възникне обстоятелство, което концедентът не е могъл да предвиди и се налага изменение на договора, той може да се промени, ако не води до промяна на цялостния характер на концесията и увеличаване на първоначалната й стойност с повече от 50 на сто. Депутатите решиха също определеното от концедента длъжностно лице ежегодно, в срок до 30 септември, да представя в Националния концесионен регистър информация за изпълнението на концесионния договор за предходната година, пише БТА.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4213 |18.11.2016 Московски: Служебният кабинет да реши за концесията на Летище София . 0| 3988 |18.11.2016 БСП иска спиране на концесията на Летище София . 3| 4548 |13.10.2016 Борисов: Да се плати на миньорите или отнемаме концесията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads