Реклама / Ads
11| 5488 |30.01.2023 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Адвокат шашна: „Гражданската отговорност“ може да стане 600 лева

.
Ирина Абаджиева
Възможно е поскъпва не застраховката „Гражданската отговорност“ заради предложения за промени в Кодекса за застраховане, казват от застрахователния бранш. „Засегнати ще бъдат над 3 млн. потребители. Превозвачи също ще увеличат цените на услугите. Това ще рефлектира върху цените на всяка една стока. Застраховката „Гражданската отговорност“ може да стане 600 лева, а за превозвачите - по-драстични суми“.
 

Това заяви пред bTV Ирина Абаджиева, адвокат на Съюза за стопанска инициатива. Тя уточни, че повишаването ще се дължи на по-голям риск, който ще бъде заложен в законодателството.


„Това, което е внесено от Министерството на финансите, предвижда Българското национално бюро да плаща автоматично всяка една претенция, която идва от чуждо бюро, по щета, която не е доказана. Браншът иска доказателство, че е платено на увреденото лице“, добави Абаджиева.


Според Министерството на финансите промяната в законодателството е необходима за влизането на България в еврозоната, но от Съюза за стопанска инициатива не са съгласни с това твърдение.


„Това, което ние сме се договорили за влизане в еврозоната, е да направим промени, с които да гарантираме правилното функциониране на системата „Зелена карта“, допълни адвокатът.


След като няколко различни партии внесоха текст с едни и същи мотиви тя е категорична, че с тях не са водени лобистки разговори.


„Това е текстът, внесен от Националното бюро и Асоциацията на българските застрахователи. Политическите партии подкрепят това, което бизнесът казва, че е необходимо, за да се защитят интересите на българските граждани“, уточни Ирина Абаджиева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7161 |16.09.2011 Адвокати лапат милиони от сгазен ром . 16| 5742 |15.12.2010 Плевнелиев адвокатства на АПИ . 4| 7927 |26.01.2010 Адвокати трупат кинти от катастрофи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads