Реклама / Ads
4| 8361 |25.07.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Ако нямаш пари за море, иди на басейн!

.
Ако търсите начин къде да охладите страстите в горещите летни дни, столичните басейни предлагат услугите си на цени за възрастни между 8 и 25 лева като за децата се правят отстъпки в зависимост от годините им.
 

Въпреки отпускарския период, предполагащ масово изнасяне към морето, столичните басейни работят с пълна пара и се радват на многобройните си посетители. Те са предимно младежи на възраст между 20 - 30 години. Цените за вход на откритите и закритите басейни варират между 8 и 25 лева, в зависимост от това дали към тях влизат допълнителни екстри. Такива могат да бъдат ползването на шезлонг, чадър, масичка. Повечето плувно-развлекателните комплекси предлагат още и ползването на сауна, парна баня, фитнес зала, тенис кортове или условия за плажен волейбол. Ако искате да си намерите подходящо място за разпускане, е добре да послушате управителите на столичните плажове, които  съветват клиентите си да идват от рано особено в най-големите жеги, тъй като рискуват да останат без такова, поради навалиците от желаещи.

za_ljtoto_2.jpg

Плувен комплекс „Диана” предлага на своите посетители 3 басейна - олимпийски, спортен и за скокове. Входът от понеделник до петък е 5 лева и с левче повече, ако посетите центъра през уикенда. Към него се включват чадър, маса и шалте, но не и шезлонга. За него се плаща допълнително -  4 лева за през седмицата и 5 лева през почивните дни.

Същите услуги се предлагат и в комплекс „Виктория”, като този път шезлонгът е включен в цената на входа, който е 10 лева през седмицата и 13 лева – за събота и неделя. В зависимост от възрастта, посетителите могат да се възползват още и от допълнителните екстри като плажен волейбол или детски кът.

Комплекс „Царско село” също очаква своите клиенти срещу вход от 25 лева като предлага вътрешен и вътрешен басейн с чадъри около тях и шезлонг, включени към цената. Отделно можете да съчетаете практикуването на водни спортове с фитнес, сауна, парна баня или турска баня, които непременно ще окажат благоприятен ефект върху тонуса и здравето ви.

Закрит басейн има и в плувен комлекс „Спартак”, чийто вход е 10 лева. Можете да се възползвате от услуги му през работните дни от 16- 18 часа, когато той е 7 лева, както и от различните видове карти за намаление - за ученици, студенти и възрастни, входът е 8, 5 лева. Откритият басейн е 5, 90 лева като за шезлонга се плаща пак толкова. Тук може да регенерирате и да се почувствате като нов, ако потичате за половин час на тенис корта или се възползвате от услугите на възстановителния център, предлагащ сауна, масаж или фитнес зала.

za_ljtoto.jpg

Подобни екстри има и в спортен клуб R5, като освен тях той предлага и солариум, скуош, зала за аеробика, тенис и футбол игрища. Входът за басейна е 12 лева с включени шезлонг и чадър, като за тийнеджърите между 10-16 години той е на половина цена. Децата под 10 години могат на воля да се цамбуркат безплатно във водата, стига обаче да не ползват шезлонг.

Ако пък малчуганите искат да се пускат в басейна по водни пързалки, „Варадеро плувно-развлекателен комплекс” разполага с две такива, подходящи именно за това. 10 спускания струват 2 лева. Входът за най-малките под 12 години е 4 лева, като за тях е направен специален бебешки басейн и детски кът. Възрастните плащат по 8 лева и в зависимост от желанието си за разпускане могат да избират измежду няколко варианта: 3-те басейна, които предлага комплекса, игрище за плажен волейбол, воден бар, барбекю или ресторант.

Ако там не може да си намерите място, а предпочитате да плувате по цял ден на воля, „Макси Воден свят” предлага най-добрата оферта - 6 открити басейна достъпът, до които за възрастни е 20 лева, за деца - 10 лева. За най-малките създания под 3 годинки е безплатно. Към цената са включени шезлонг и чадър. Ако обаче ви се спортува повече на суша, може да се развихрите на тенис корта само за 20 лева на час. Имате и много други варианти за разпускане и възстановяване в SPA центъра на комплекса. Там различни терапевтични и козметичен кабинети, ще се погрижат за вашето здраве. Входът е 12 лева и включва басейн с джакузи, сауна, парна баня, контрастен басейн, стая за почивка, инфраред сауна. За деца под 12 години има намаление от 50 %, а под 5 години е безплатно. Ако решите да ползвате двете фитнес зали, трябва допълнително да заплатите още 12 лева.

za_ljtoto_1.jpg  снимки Вяра Йовева

През летните месеци също работят и закритите басейни на плувните комплекси и хотелите. Въпреки горещия сезон, те се радват на многобройни посетители. Предимствата, които крият пред откритите, са именно в липсата на навалицата и по-добрите възможности за плуване. Обикновено закритите басейни включват специални екстри като солариум, фитнес зала, сауна, спа-център, парна баня, които или се включват в цената или за тях се плаща допълнително. Те варират между 10-20 лева, като през работните дни се предлагат и промоции. Успоредно с тях вървят и по-евтини картите, които са предназначени за по-дълъг период от време.

Басейнът на хотел „София Принцес” също работи през цялата седмица. Входът е 17 лв. с промоция  от 14 лева за часовете от 8 до 16 часа през делничните дни. В цената се включват още ползването на фитнес зала и сауна. За деца от 4 години до 10 години билета е 50 % от основната сума.

Спортен център на хотел „Родина” пък предлага освен басейн с включени сауна и  фитнес, и тенис маса (5 лева за час) , солариум (50 ст. на минута) и масаж (30 лева). За последният е необходимо предварително записване. Входът е 10 лева, като може да се възползвате от седмичните карти от 30 лева. От центъра обясниха, че въпреки опашките на входа, летният сезон е по-спокоен от зимния.

 

Диана Антониева и Йочка Димитрова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7154 |25.07.2008 Странник подрежда камъни на брега до Ванкувър . 5| 5486 |23.07.2008 Хотелиери искат среща с EVN заради авариите с тока в Слънчев бряг . 0| 5356 |23.07.2008 Вдигат първия шестзвезден курортен комплекс в Европа през 2009 г. . 1| 5347 |23.07.2008 Парламентът даде "зелена светлина" на студентските кредити

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads