Реклама / Ads
3| 6407 |27.11.2014 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Ангелкова преговаря с Турция, Русия, Китай за визите

.
Николина Ангелкова
Министърът на туризма Николина Ангелкова се надява напрежението около назначението на заместника й Бранимир Ботев да се изчисти.Ангелкова потвърди пред БНР, че заместникът й е бил предложен от Патриотичния фронт.„Създаде се напрежение с това предложение, има декларация от голяма част от браншовите организации по отношение на неговата кандидатура“, призна тя.
 
По думите й новото министерство на туризма ще отделя средства през следващата година основно за реклама и устойчиво развитие на туризма. Ведомството вероятно ще се настани в сградата на бившето Министерство на инвестиционното проектиране. Определените към момента щатни бройки са 120, а централната администрация ще бъде в София.

„В Пловдив в никакъв случай няма да се закрива и няма да се местят хората, които вече имат изграден капацитет. В момента обсъждаме дали дирекции, дали отдел ще останат в Пловдив , но няма хората, които са от Пловдив и които работят там и са се доказали като експерти, да бъдат отново местени“, обеща министърът.

Николина Ангелкова обясни, че има огромно забавяне на усвояването на европейските средства за туризъм.
В последната година и половина има огромно забавяне по усвояване на европейските средства, свързани с туризма, особено по ОПРР. Около 8 милиона лева са с риск от загуба, а до края на 2015-а година следва да се усвоят 20 милиона лева.

Ангелкова обяви и с кои страни, основни пазари на туристическия продукт, са започнали разговори за облекчаване на визовия режим.

Основно стартирахме разговори за Турция, Русия, Китай, Индия и други трети страни, които са целеви пазари за нас. Още в понеделник ще проведем работна среща по отношение на Турция, съобщи тя.

От следващата седмица започва проверка на готовността на зимните курорти за сезона и по отношение на предлаганите от тях услуги.

Николина Ангелкова смята, че трябва да има консолидация на туристическия бранш. По думите й в момента 183 са регистрираните сдружения. Тя смята, че е необходима и промяна по отношение на Националния съвет по туризъм.

Министър Ангелкова коментира и опасения на жителите на Велинград, според които концесията за добив на волфрам в района застрашава туризма и биоземеделието. Министърът обеща, че ако това се окаже вярно, нейното министерство няма да подкрепи рудодобива.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5402 |26.11.2014 Ангелкова бленува Балканско обединение за туризма . 7| 6140 |24.10.2014 БНБ преговаря с Gemcorр, ЕПИК и Оманския държавен фонд за КТБ . 4| 6237 |20.01.2013 Директорът на ВМЗ-Сопот: Преговаряме със синдикатите за съкращаване на 900 души . 9| 8056 |22.05.2012 Преговарят на тъмно за ОЦК - Кърджали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads