Реклама / Ads
0| 7322 |14.05.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Без влак София - Перник до 26 май

.
26 влака от София до Перник и Кулата спират или ще пътуват с променено разписание от днес. Причината - прави се основен ремонт на свлачище между Драгичево и Владая. Заради него се налага железопътната линия да бъде прекъсната до 26 май, съобщава БТВ.
 

В района всички са наясно, че ремонтът трябва да бъде направен, но неудобството, което се причинява от него, засяга няколко хиляди души, които работят в столицата. Само в Драгичево живеят 5000 души, а потокът автомобили, който за едно денонощие минава между Перник и София, е 16 000.

Проблемът при този ремонт е, че няма осигурени автобуси, които да заместят влаковете, а и предложените обходни маршрути на железницата удължават пътя поне с едни час.
От София през Владая и Драгичево не минават не само влаковете до Перник, а и всички до Кулата. За разлика от предишни години, тази БДЖ няма да осигури автобуси, които да заместят влаковете, защото излиза много скъпо.
Сериозен проблем за живеещите в Драгичево 5000 души е и това, че маршрутките, които вървят от София, не спазват разписанието си.

От общината настояват фирмата, която изпълнява основния ремонт по железопътната линия между Владая и Драгичево, да ремонтира и пътната мрежа, разрушена от тежките машини, участвали в изгребването на свлачището.
Заместник-кметът на Перник Малин Стоилов заяви, че проблемът идва от страна на Столична община, чийто превозвач не изпълнявал квотата си.

От 14-ти до 26-ти май включително, Национална компания “Железопътна инфраструктура” ще извършва ремонтни дейности по железния път в участъка между гарите Владая и Драгичево, поради което ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка. По тази причина дванадесет бързи влака, два пътнически и дванадесет крайградски пътнически влака ще пътуват по обиколен маршрут и с променено разписание. Други два бързи влака и пет пътнически влака ще се движат по съкратен маршрут, а тридесет пътнически влака, които се движат в участъка между София и Перник (включително и през гара Разменна), ще бъдат изцяло отменени, съобщават от БДЖ.

През периода на извършвания ремонт движението на влаковете между гарите София и Перник ще се извършва само по обиколния маршрут през гара Разменна. По обиколен маршрут ще се движат осем бързи влака между София и Кулата, четири бързи влака между София и Кюстендил, както и два бързи влака между София и Благоевград. През гара Разменна ще пътуват и още четири пътнически влака между София и Благоевград, четири крайградски пътнически влака между София и Радомир, три крайградски пътнически влака и два пътнически влака между София и Дупница, два пътнически влака между София и Перник, както и един пътнически влак от Кюстендил за София.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6099 |26.04.2011 Реактори от най-ново поколение представят в София . 7| 5447 |31.03.2011 Вдигат на крака „Топлофикация София” с нов бизнес план . 0| 5282 |08.02.2011 Асове в иновациите се събират в София . 2| 14584 |22.01.2011 С парите по ИСПА – 205 км пътища, 39 км автомагистрали, терминал на летище София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads