Реклама / Ads
8| 3531 |09.07.2023 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Бившият министър Никола Стоянов не бил продал нито едно оръжие на Украйна

.
Никола Стоянов
Министерство на икономиката не продава оръжия, а министърът на икономиката е председател на комисията, която издава разрешения за продажба на оръжия. Много договори забавихме, като най-често минаваха през комисията и промени в цените. Трудно е да се направи границата колко оръжия са продадени по време на управлението на служебното правителство. Това заяви бившият служебен министър на икономиката Никол Стоянов пред БиТиВи.

По думите му разликата между едно служебно и редовно правителство е, че редовното има мнозинство в парламента и могат да моделират нещата така, както те смятат за добре. Нито едно разрешително за продажба на оръжия не е издадено към Украйна по време на работа на служебния кабинет. 15-20% се е оскъпила българската продукция на оръжия до крайната дестинация, посочи Стоянов, който недоумява как редовното правителство ще махне посредниците в продажбата на оръжия.


ВМЗ-Сопот работа вече много по-добре, отчете Никола Стоянов. В момента и Кинтекс са обезпечени с договори и работят добре.


Стоянов увери, че е оставил подредено министерство, успокоена администрация, дружества с прозрачни конкурси, така че е оставил една добра база на редовния министър на икономиката Богдан Богданов.


По отношение овладяването на инфлацията и въвеждането на Закон за надценката, Стоянов не е чул коментар от редовната власт по закона. Има нужда от такъв закон и българските потребители го заслужават, настоя бившият служебен министър на икономиката. Инфлацията засега върви добре благодарение на много стъпки на служебното правителство в областта на енергията. Все още е много висока инфлацията и битката не е спечелена окончателно, предупреди Никола Стоянов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3900 |06.04.2023 Министърът на туризма се тупа по гърдите. Били от малкото министерства, които вкарвали пари в бюджета . 4| 3517 |28.03.2023 Никола Стоянов посочи, че не се отказва от намерението си да намали цените на стоките . 1| 3832 |22.11.2022 Земеделският министър посочи, че фермерите ще получат европейската подкрепа за развитие на земеделието . 0| 3862 |29.08.2022 Финансовият министър: Няма да има големи компенсации, актуализацията на бюджета невъзможна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads