Реклама / Ads
10| 5184 |17.06.2019 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Борисов: С напредването на технологиите виждаме на колко отдалечено място е ЕС от САЩ и Китай

.
Бойко Борисов
С напредването на технологиите виждаме на колко отдалечено място е ЕС от САЩ и Китай. Радвам се, че ЕК се замисли, че до няколко години технологичната революция ще е бъдещето. Европа безвъзвратно беше изостанала.
 

Ще вложим 40 милиона в Технопарка. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на брифинг във връзка с инсталирането на мощен Суперкомпютър в България, предаде Novini.bg. По думите на Борисов това ще изведе България на водещо място по иновации.

 

От него ще могат да се възползват българският бизнес, българските учени, които ще могат да тестват разработките си. „Тези машини правят 4 милиарда операции в секунда. Това дава огромна възможност за автомобилните производители в Европа, за строителството, за медицината. Ще дадем работно място на всеки, който има желание 24 часа в денонощието да използва технологията“, увери премиерът Борисов.

 

„В Източна Европа няма подобна технология. Това извежда България на водещо място по иновации“, изтъкна министър-председателят. Той добави, че възможност да работят ще имат българи. „Правим най-доброто. В ИТ-сектора имаме доказали се в света специалисти. Там имаме повече и най-добрите.“

 

След края на изявленията, Борисов коментира вътрешнополитически теми. Той не пожела и заяви, че не е интересно. Борисов заяви единствено, че даже оставка не могат да подадат.

 

Този компютър, който ще бъде изграден, е толкова мощен колкото този, който е изграден в центъра на НАСА, заяви Роберто Виола. Това ще бъде най-мощният суперкомпютър в Източна Европа, сред първите 10 в Европа и първите 50 в света. С него хората ще имат много по-добро разбиране за болести, които не могат да бъдат излекувани днес, като рака. Също така ще се помогне не само на индустрията, но на малките и средни предприятия, както и в областта на отбраната, защото с него ще можем да открием наличието на кибератака само за секунди, заяви Виола.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5794 |11.06.2019 Борисов: Пазарим се за максимално намаляване на цената на F-16 . 21| 9588 |26.09.2018 Борисов: От Тръмп стана ясно, че който купува руски газ, ще има проблеми . 3| 7910 |30.05.2018 Путин: Готови сме да строим АЕЦ „Белене”, Борисов: ”Турски поток” влиза в България . 2| 7984 |26.06.2017 Борисов: От 900 проверени бензиностанции в 900 софтуерът е манипулиран

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads