Реклама / Ads
2| 5312 |02.12.2019 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Девет оферти за проект на АМ ”Черно море”, АПИ дава 14 млн. за идейния проект

.
Девет са отворените оферти в обществената поръчка за разработването на разширен идеен проект, с извършване на пълни инженерно-геоложки проучвания и изготвяне на подробен устройствен план-парцеларен план на АМ ”Черно море”, съобщиха от пътната агенция. Индикативната стойност на поръчката е 14.4 млн. лв. без ДДС.

Отворените оферти са на:


Обединение „ППМ-ИЙ КЕЙ ДЖЕЙ“, с участници: „ПРОДЖЕКТ ПЛАНИНГ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ“ ООД и „ИЙ КЕЙ ДЖЕЙ БЪЛГАРИЯ КЪНСЪЛТИНГ ЕНДЖИНИЪРС“ ЕООД;

Обединение „АВТОМАГИСТРАЛА ЧЕРНО МОРЕ 2019“, в което участват: „ИНЖКОНСУЛТПРОЕКТ“ ООД и „ВИА-ПЛАН“ ЕООД;

„Рутекс“ ООД;

„Пътпроект“ ЕООД;

„Пътпроект 2000“ ООД;

„Свеко Енергопроект“ АД;

ДЗЗД „Транслогистика“, в което са: „ТРАНСКОНСУЛТ-22“ ООД и „Логистика“ 21 ЕООД;

„Илия Бурда“ ЕООД;

ДЗЗД „ЕКИП ПРОЕКТ АМ ЧЕРНО МОРЕ“ , в което участват: „ПРОЕС КОНСУЛТОРЕС“ АД, „ПИ ЕС КОНСУЛТ“ ЕООД и „КАПИТАЛ УОТЪР СИСТЕМС“ ЕООД.

 

Бъдещият изпълнител ще трябва да разработи най-малко три варианта за трасе на АМ "Черно море", както и да проучи възможностите за изграждането на връзки с курортните градове и комплекси, посредством съществуващите пътища. Проектната скорост на трасето се предвижда да бъде 120 км/ч, с габарит 27 м, с по две активни и една аварийна лента във всяка посока на движение. Поръчката включва извършване на инженерно-геоложки и геодезически проучвания на бъдещото трасе, разработване на проектни решения за изграждането на големите мостови съоръжения, виадукти, надлези, подлези, тунели и пътни възли, ландшафтно оформление, изготвяне на мерки по опазване на околната среда и разработване на подробен устройствен план-парцеларен план. Срокът за изпълнение е 365 календарни дни, който включва само времето за проектиране, без времето за преглед на разработката, организиране и провеждане на заседания на ЕТИС на АПИ, както и за провеждане на процедури по реда на Закона за опазване на околната среда.

 

Предвижда се трасето на АМ "Черно море“"да започва при бъдещата връзка с АМ "Хемус", в района на село Слънчево, да пресича Варненското езеро в най-тясната му част при град Белослав, да се свърже със съществуващата част от АМ "Черно море" при село Приселци и да направи връзка с края на АМ "Тракия" при кв. "Ветрен" на Бургас.

 

Изграждането на АМ "Черно море" ще завърши автомагистралния пръстен на страната, което е една от дългосрочните стратегически цели на пътната агенция. Свързването на основните пътни направления на Северна и Южна България - АМ "Хемус" и АМ "Тракия" ще подобри достъпа на международния транзитен трафик до двете най-големи пристанища - Варна и Бургас и на туристическия поток до цялото Черноморие.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 9477 |22.11.2019 Илиян Василев: Борисов ще има снимка с Тръмп, но дали ще има подкрепа за енергийните проекти . 33| 6621 |19.08.2019 Георги Касчиев: Проектът АЕЦ „Белене“ нито е печеливш, нито перспективен . 3| 5585 |25.06.2019 Омбудсманът с проект на Закон за личния фалит . 2| 5162 |09.05.2019 Росен Желязков: Отварянето на офертите за летището ще отнеме поне месец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads