Реклама / Ads
0| 5376 |22.08.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

На екофест връщат излекувани птици в дивата природа

.
Фотопленер и фотосафари за заснемане на редки видове птици придружават първия Екофестивал на брега на солена лагуна. Паралелно правят изложение на лечебни продукти от солено езеро.
 

 

На открито край Музея на солта в Поморие днес Зелени Балкани организира първия Екофестивал на Поморийско Езеро, който ще представи пред широката публика очарованието на защитената местност и възможностите за алтернативен туризъм, с които езерото разполага. Гостите на фестивала ще участват във фотопленер и фотосафари за заснемане на редки видове птици и вълнуващи пейзажи от влажната зона. И за начинаещите, и за опитните любители на т. нар. бърдуочинг (наблюдение на птици) се осигурява професионална техника за наблюдаване на мигриращите птици от брега на солената лагуна.

По-любопитните посетители ще се потопят в солниците край езерото и ще изпробват на място лечебните свойства на прочутата поморийска кал. Екофилмфест и ще тече паралелно с развлекателната програма и изложението на продукти, хармонично добити от езерото – лечебна кал и сол. Сред участниците в изложението са Българската асоциация за алтернативен туризъм, Асоциацията на парковете в България, Балнеохотел Поморие, Специализирана болница по рехабилитация, Поморийски солници АД, Фондация Зелен Бряг, местни пчелари, овощари, винопроизводители и др.

Специален гост на музикалната програма е попизпълнителят Искрен Пецов, но ще вземат участие още детски танцови и музикални състави от Поморие и ученици от музикално училище “Панчо Владигеров” – Бургас.

Една от най-вълнуващите атракции на фестивала ще бъде пускането обратно в дивата природата на птици излекувани в Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани. 

Фестивалът се организира под патронажа на вицепрезидента на Република България ген. Ангел Марин и с подкрепата на Европейската Комисия, Световна Банка, Глобалният Екологичен Фонд, Холандското Посолство и Демократичната комисия към Посолството на САЩ. pelikani.jpg

снимката: сдружение Зелени Балкани

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5666 |14.04.2008 Крушкова: Превръщат хотелите на загуба в apartment-house . 0| 5257 |18.10.2007 Модерни СПА процедури възвръщат силата в спортно-развлекателен клуб "Рай" . 0| 5484 |18.10.2007 Модерни СПА процедури възвръщат силата в спортно-развлекателен клуб "Рай" . 0| 4931 |18.10.2007 Модерни СПА процедури възвръщат силата в спортно-развлекателен клуб "Рай"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads