Реклама / Ads
3| 4349 |24.01.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

ГЕРБ и БСП се хванаха за гушите заради енергетиката

.
Теменужка Петкова
ГЕРБ и БСП се хванаха за гушите заради темата енергетика. Истинско шоу се разрази в парламента. Хората да бъдат спокойни и да не обръщат внимание на приказките на БСП. Какво толкова ги подразни това, което успяхме да направим в енергетиката! Това заяви ресорният министър в оставка Теменужка Петкова, цитирана от Новини. бг.
 

 „Енергийната система е стабилна и няма риск“, увери тя. Теменужка Петкова дойде изненадващо в парламента, за да отговори лично на спекулациите на БСП. Малко по-рано социалистите представиха пред медиите доклад за проблем в енергетиката. На брифинг пред медиите Теменужка обяви, че не се очертава апокалипсис, какъвто очертават от левицата. Петкова напомни, че тази зима е имало рекордно потребление на ток и това е довело до излючително сложна ситуация, но енергийната система е останала стабилна.

 

Председателят на енергийната комисия в парламента и депутат от ГЕРБ Делян Добрев обясни, че България има право да поиска аварийна помощ, която е за гаранция на системата, но това не означава, че има проблем. Друг депутат от ГЕРБ – Георг Георгиев, пък реагира по-остро. Той се обърна към БСП с думите – вие сте за прокуратурата. Георгиев определи твърденията на социалистите като „гръмотевична некомпетентност“. „Тези се заиграха със системата, която е част от националаната сигурност Вие сте за съд, за затвор, как не ви е срам! Не се става така в управление“, заяви депутатът. Това предизвика бурна реакция от страна на депутати от БСП, които присъстваха на брифинга на ГЕРБ.

 

Таско Ерменков дори застана на микрофона на журналистите и сам зададе въпрос към енергийния министър. „Г-н Ерменков, чували ли сте за наредба номер 11, там се казва какво се случва със запасите. Това, което е трябвало да бъде предприето като мерки, е направено“, заяви Теменужка Петкова. Тя изброи и някои от успехите на ГЕРБ за стабилизирането на енергийния сектор и подчерта, че правителството остава 1 млрд. лв. в сектора, докато при БСП сумата е била 400 млн. лв. Делян Добрев пък се пошегува и запита БСП дали да се запасяваме със свещи, напомняйки че режим на тока е имало в мандата на социалистите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3586 |16.01.2017 Теменужка Петкова започва проверка на всички централи на въглища . 0| 3693 |14.01.2017 Министър Петкова: БСП спекулира, че ще има режим на тока . 0| 3452 |13.01.2017 Теменужка Петкова: Няма да има режим на тока

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads