Реклама / Ads
9| 5858 |10.12.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Иво Прокопиев: На прага сме на голямата криза

.
Иво Прокопиев
Най-неприятното от кризата тепърва предстои и сега един от големите проблеми е как да как да оцелеят жизненоважни структуроопределящи предприятия. А сред най-важните задачи е да се мобилизира политическата подкрепа за членството ни в европейския валутен механизъм. Това заяви пред "Хоризонт" Иво Прокопиев, председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ).
 

Държавата трябва да сложи ред в сметките, отбеляза Прокопиев по повод задлъжнялостта на хазната към бизнеса. Не може да няма регистър на тези дългове.


Най-сигурният платец по дефиниция е държавата, ако тя не плаща, какво остава за другите, които и преди кризата са големи длъжници, коментира Прокопиев.

Индустрията ще реагира зле на поисканото увеличение на цената на природния газ, каза още председателят на КРИБ.

Според него н е може да има сериозна дискусия по темата преди разсекретяването на договорите за доставка на газ - именно от тях "Булгаргаз" вади аргументи, без бизнесът да може да извади контрааргументи.

Без да правим черни прогнози, по-малките играчи на пазара по време на кризата ще отпаднат, а фирмите ще се свият до състояние на оцеляване, прогнозира председателя на КРИБ.

Тук според него трябва да се намери формула за запазване на максимално голям брой работни места с публични средства. Прокопиев подчерта, че засега бизнесът "се държи достойно и съкращава минимално количество хора".

Индустрията ще реагира зле на поисканото увеличение на цената на природния газ, каза още председателят на КРИБ и добави, не може да има сериозна дискусия по темата преди разсекретяването на договорите за доставка на газ, именно от тях "Булгаргаз" вади аргументи, без бизнесът да може да извади контрааргументи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6541 |18.06.2009 Световната криза вкарва 60 млн. азиатци под прага на бедността . 0| 5069 |15.04.2008 Създадена е най-голямата авиокомпания в САЩ . | |30.11.-0001 България ще участва на най-голямата в света туристическа борса ITB Берлин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads